Pajtić: Vlada pomaže Razvojnu banku

Izvor: B92, 27.Feb.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vlada pomaže Razvojnu banku

Novi Sad -- Razvojna banka Vojvodine biće finansijski ojačana sa četiri milijarde dinara emitovanjem obveznica u tom iznosu, kaže predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Uz to, sa nekoliko milijardi dinara će tu instituciju podržati i Vlada Srbije, rekao je Pajtić.

Pajtić je, uoči sednice Skupštine Vojvodine koja razmatra predlog o tome da Razvojna banka preuzme ulogu Pokrajinskog fonda za razvoj, rekao da će time biti omogućeno racionalnije i efikasnije obavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istog posla koji su do sada radile te dve institucije.

"U vreme krize najvažnije je da sve potencijale koncentrišemo u dalji razvoj i otvaranje novih radnih mesta", rekao je Pajitć, obrazlažući razlog zbog kojeg je predloženo stapanje tih finansijskih institucija.

On je napomenuo da će finansijski potencijal Razvojne banke biti usmeravan pre svega u otvaranje novih radnih mesta, kao i za podršku izvozu i poljoprivredi pokrajine.

Pajtić je dodao da je sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem dogovorio i to da republička vlada finansijski podrži Razvojnu banku Vojvodine sa, kako je rekao, nekoliko milijardi dinara, i napomenuo da većinski vlasnik te banke ostaje Vlada Vojvodine.

Ilić: Očajnički potez za spas "političke" banke

Stapanje pokrajinskog Fonda za razvoj Vojvodine sa Razvojnom bankom Vojvodine predstavlja očajnički pokušaj vlasti da se spase banka koja funkcioniše po političkom, a ne prema komercijalnom principu, izjavio je poslanik Demokratske stranke Srbije u vojvođanskoj skupštini Borko Ilić.

Zbog takvog načina funkcionisanja Razvojna banka je u problemima i „zato ovaj pokušaj da se spase jedna takva banka neće imati uspeha", rekao je Ilić i dodao da je sve to što se događalo oko Razvojne banke „još obavijeno velom tajne i dok se ne razreše svi sudski procesi, koji traju, nećemo imati konačan odgovor kako se sve to izdešavalo".

Ilić je ocenio da je dobro to što je pokrajinska vlast prihvatila ranije stavove opozicije o tome da ne bi trebalo da postoje te dve slične finansijske institucije ali je „loše to što se mesec dana pred izbore država, odnosno u ovom slučaju pokrajina, dodatno zadužuje za četiri milijarde dinara".

Ključno je pitanje kako će ti krediti biti vraćeni kad sve više preduzeća ne radi i sve više ljudi ostaje bez posla, istakao je poslanik DSS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrajina emituje obveznice za četiri milijarde dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2012

NOVI SAD -..Poslanici Skupštine Vojvodine razmotriće danas inicijativu da pokrajinska vlada pokrene postupak emitovanja dugoročnih obveznica u vrednosti četiri milijarde dinara, radi jačanja finansijskog potencijala Razvojne banke Vojvodine...Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je novinarima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Neto dobit Kolubare u 2011. preko dve milijarde dinara

Izvor: Blic, 28.Feb.2012, 00:05

Rudarski basen Kolubara završio je 2011. sa preko dve milijarde dinara neto dobiti, objavljeno je večeras na veb sajtu najvećeg ugljenokopa u Srbiji (www.rbkolubara.rs)...Precizirano je da neto dobit iznosi 2,01 milijardi dinara, što je na sednici Skupštine kompanije ocenjeno uspehom pogotovo ako...

Nastavak na Blic...

Stapanje Razvojne banke i Fonda za razvoj Vojvodine - Finansijsko ojačavanje emisijom ...

Izvor: Krediti.rs, 28.Feb.2012

Razvojna banka Vojvodine biće finansijski ojačana sa četiri milijarde dinara emitovanjem obveznica u tom iznosu, kao i sa nekoliko milijardi dinara kojima će tu instituciju podržati i Vlada Srbije, rekao je danas predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.