Izvor: B92, 28.Okt.2009, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIP za infrastrukturne projekte

Beograd -- Sredstva NIP-a troše se isključivo na infrastrukturne projekte, istakla je ministarka za NIP Verica Kalanović na sastanku sa delegacijom MMF-a.

"30 odsto ovih sredstava ulaže se u obezbeđivanje pretpostavki za ubrzani razvoj Srbije", navela je ministarka. Kalanovićeva je delegaciju MMF upoznala sa sredstvima potrebnim za realizaciju projekata NIP u 2010. godini i planom trošenja tih sredstava.

Sredstva planirana za sledeću godinu su nepohodna za nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radova na Koridoru 10, regionalne i lokalne infrastrukturne projekte NIP u opštinama i gradovima Srbije, izmirenje duga prema putarima u periodu 2006-09. godine, kao i za domaće učešće u projektnim zajmovima, saopšteno je iz Ministarstva za NIP.

Kalanovićeva je dodala da su procedure za trošenje sredstava NIP unapređene i dovedene na nivo međunarodnih finansijskih institucija kao što su Svetska banka i Evropska investiciona banka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kalanović: NIP samo za infrastrukturne projekte

Izvor: EMportal, 28.Okt.2009

Sredstva Nacionalnog investicionog plana (NIP) troše se isključivo na infrastrukturne projekte, dok se 30 odsto tih sredstava ulaže u obezbeđivanje pretpostavki za ubrzani razvoj Srbije, istakla je danas ministarka za NIP Verica Kalanović na sastanku sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda...

Nastavak na EMportal...

Djelić i MMF o javnim finansijama

Izvor: S media, 28.Okt.2009

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Djelić razgovarao sa delegacijom MMF-a, koju predvodi Albert Jeger, u kojem je zajednički ocenjeno da je uz postizanje sporazuma o budžetu za 2010. godinu važno da reforme obezbede dugoročnu održivost javnih finansija Srbije i po završetku...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.