Sreda, 28.10.2009.

16:41

NIP za infrastrukturne projekte

Sredstva NIP-a troše se isključivo na infrastrukturne projekte, istakla je ministarka za NIP Verica Kalanović na sastanku sa delegacijom MMF-a.

Izvor: FoNet

Default images

"30 odsto ovih sredstava ulaže se u obezbeđivanje pretpostavki za ubrzani razvoj Srbije", navela je ministarka. Kalanovićeva je delegaciju MMF upoznala sa sredstvima potrebnim za realizaciju projekata NIP u 2010. godini i planom trošenja tih sredstava.

Sredstva planirana za sledeću godinu su nepohodna za nastavak radova na Koridoru 10, regionalne i lokalne infrastrukturne projekte NIP u opštinama i gradovima Srbije, izmirenje duga prema putarima u periodu 2006-09. godine, kao i za domaće učešće u projektnim zajmovima, saopšteno je iz Ministarstva za NIP.

Kalanovićeva je dodala da su procedure za trošenje sredstava NIP unapređene i dovedene na nivo međunarodnih finansijskih institucija kao što su Svetska banka i Evropska investiciona banka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: