Krediti poljoprivrednicima

Izvor: B92, Beta, 14.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krediti poljoprivrednicima

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju programa mera za podsticanje razvoja poljoprivredne proizvodnje kreditiranjem u 2009. godini.

Za kratkoročne i dugoročne kredite moći će da konkurišu samo registrovana poljoprivredna gazdinstva i to će biti jedini uslov za kreditiranje, kaže za B92 pomoćnik ministra poljoprivrede Milan Stegić. On dodaje da poljoprivrednici mogu registrovati svoja gazdinstva ili obnoviti registraciju do 31. marta.

Kratkoročni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krediti biće namenjeni za obrtna sredstva, dok će dugoročni krediti biti namenjeni investicijama u oblasti poljoprivrede.

"Ono što je bitno je da su ti krediti u dinarima i da će seljak plaćati kamatnu stopu od pet odsto godišnje. Ostalu razliku će da pokrije Ministarstvo. Dakle, ovde se radi o subvencijama kamatne stope i ukoliko uzmete pretpostavku da je inflacija planirana ove godine praktično će poljoprivrednici imati jedan beskamatni kredit i iznos kredita je do 700.000 dinara", kaže Stegić.

"Što se tiče dugoročnih kredita, tu je model u odnosu na prošlu godinu znatno izmenjen. Naime, banke će u kreditu učetstvovati sa 60 odsto sredstava i one će da daju svoju kamatnu stopu koja neće biti veća od osam odsto, plus euribor na godišnjem nivou, a država će da daje preostalih 40 odsto i to potpuno besplatno", objašnjava on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krediti za podsticanje poljoprivrede

Izvor: Mondo, 13.Mar.2009, 17:37

Vlada Srbije usvojila je u petak Uredbu o utvrđivanju programa mera za podsticanje razvoja poljoprivredne proizvodnje kreditiranjem u 2009. godini.

Nastavak na Mondo...

Podsticaj poljoprivredne proizvodnje kreditiranjem

Izvor: Capital.ba, 13.Mar.2009

BEOGRAD, Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o utvrđivanju programa mjera za podsticanje razvoja poljoprivredne proizvodnje kreditiranjem u ovoj godini, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije. Ovom uredbom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima biće odobreno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.