Kraj za ladu samaru

Izvor: B92, 24.Dec.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj za "ladu samaru"

Moskva -- Vodeći ruski proizvođač automobila Avtovaz okončao je danas proizvodnju hečbeka "lada samara" sa petora vrata, saopštio je pres centar kompanije.

Naslednik "lade samare" u liniji modela Avtovaza treba da bude hečbek "lada granta", koja se trenutno proizvodi samo u varijanti sedan, a koja će 2014. godine biti u programu fabrike u mestu Iževsko, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju.

"Lada samara" je bila prvi serijski automobil Avtovaza s pogonom na prednjim točkovima, preneo je Itar tas.

U decembru 2012. godine prestala je proizvodnja "lade samare" sedan, tokom leta 2013. "lade samare" hečbek sa troja vrata, a sada i hečbeka sa petora vrata.

Ukupno je od 1984. godine u Avovazu proizveden

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avtovaz okončao proizvodnju „lade samare“

Izvor: Capital.ba, 24.Dec.2013

MOSKVA, Vodeći ruski proizvođač automobila Avtovaz okončao je danas proizvodnju hečbeka „lada samara“ sa petora vrata, saopštio je pres centar kompanije. Nasljednik „lade samare“ u liniji modela Avtovaza treba da ..

Nastavak na Capital.ba...

Definitivni kraj za Ladu Samaru

Izvor: AutoBlog, 24.Dec.2013

Ovde prvo podsećanje da je proizvodnja Lade Samare u sedan verziji završena u decembru prošle godine, dok je proizvodnja Samare hatchback po odluci rukovodstva ruskog AvtoVAZ-a tada nastavljena. Međutim, i Samara hatchback je danas definitivno otišla u istoriju.Danas je naime u AvtoVAZ-u sa proizvodnih...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.