Kijev platio, Gasprom pustio gas

Izvor: B92, 12.Okt.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev platio, Gasprom pustio gas

Ruski gasni gigant Gasprom je obnovio je isporuke gasa Ukrajini, nakon što je zvanična Moskva dobila 234 miliona dolara avansa od Kijeva.

"Gasprom je počeo da u 7:00 časova po Griniču isporučuje gas Ukrajini", navodi se u saopštenju generalnog direktora Gasproma, Alekseja Milera, prenosi francuska agencija Frans pres.

Isplata Ukrajine približna je polovini sume od 500 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara, koliko se zvanični Kijev obavezao da plati za isporuke gasa u oktobru.

The payment is nearly half the agreed sum of $500 million that Ukraine agreed to pay for gas supplies for October.

"Ukrajina je tražila maksimalan obim isporuka od 114 miliona kubnih metara dnevno, što je u skladu sa ukrajinskom godišnjom kupovinom gasa od 52 milijarde kubnih metara", izjavio je Miler, a prenosi Raša tudej.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gasprom ponovo isporučuje gas Ukrajini

Izvor: Mondo, 12.Okt.2015

Ruski gasni gigant Gasprom je saopštio danas da je obnovio isporuke gasa Ukrajini, kao i da je zvanična Moskva dobila 234 miliona dolara avansa od Kijeva...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Gasprom je počeo da u 7:00 časova po Griniču isporučuje gas Ukrajini", navodi se u saopštenju generalnog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.