Svet

Ponedeljak, 12.10.2015.

10:26

Kijev platio, Gasprom pustio gas

Ruski gasni gigant Gasprom je obnovio je isporuke gasa Ukrajini, nakon što je zvanična Moskva dobila 234 miliona dolara avansa od Kijeva.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock

"Gasprom je počeo da u 7:00 časova po Griniču isporučuje gas Ukrajini", navodi se u saopštenju generalnog direktora Gasproma, Alekseja Milera, prenosi francuska agencija Frans pres.

Isplata Ukrajine približna je polovini sume od 500 miliona dolara, koliko se zvanični Kijev obavezao da plati za isporuke gasa u oktobru.

The payment is nearly half the agreed sum of $500 million that Ukraine agreed to pay for gas supplies for October.

"Ukrajina je tražila maksimalan obim isporuka od 114 miliona kubnih metara dnevno, što je u skladu sa ukrajinskom godišnjom kupovinom gasa od 52 milijarde kubnih metara", izjavio je Miler, a prenosi Raša tudej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

10 h

Podeli: