Inspektori u FBiH otkrili 93 neprijavljena radnika

Izvor: Capital.ba, 26.Maj.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektori u FBiH otkrili 93 neprijavljena radnika

SARAJEVO, Poreska uprava Federacije BiH je u srijedu, 25. maja ove godine izvršila ukupno 290 inspekcijskih nadzora, uz maksimalno korištenje svih raspoloživih ljudskih i tehničkih resursa, a akcijom je obuhvaćena 61 opština na prostoru Federacije. -U toku inspekcijskih nadzora inspektori Poreske uprave Federacije BiH otkrili su 93 neprijavljena radnika, 30 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa i 95 poresknih obveznika koji nisu evidentirali promet >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << putem fiskalnih uređaja. Zbog utvrđenih nepravilnosti izdati su prekršajni nalozi sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 478.100,00 KM. Zapečaćeno je 85 objekata – saopšteno je iz Poreske uprave FBiH. Za vrijeme ovih aktivnosti bilo je nekoliko slučajeva onemogućavanja službenih lica u vršenju svojih dužnosti te su postupci okončani uz asistenciju policije. -Poreska uprava FBiH u skladu sa svojom nadležnošću i nalogom Vlade FBiH, u cilju sprječavanja sive ekonomije je u vremenskom periodu od mjeseca novembra 2015.godine do danas izvršila ukupno 4.014 inspekcijskih nadzora, što je imalo za posljedicu prijavljivanje 1.436 radnika koji su radili na crno. Zbog utvrđenih nepravilnosti u ovim aktivnostima zapečaćeno je ukupno 844 objekta i izrečeno novčanih kazni u iznosu od 5,5 miliona KM. Aktivnost se nastavlja istim intenzitetom – navodi se u saopštenju Poreske uprave FBiH. Upućena je i zahvalnost poreskim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je Poreska uprava primila informacije o nepravilnostima. Takođe, Poreska uprava poziva građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreskih zakona. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, kao i putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 te putem besplatnog poziva 080 020 333. Fena

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Otkrivena 93 neprijavljena radnika, zapečaćeno 85 objekata

Izvor: Cafe.ba, 26.Maj.2016

- Inspektori Poreske uprave Federacije BiH FBiHtokom 290 inspekcijskih nadzora u 61 opštini na području Federacije otkrili su 93 neprijavljena radnika i 30 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.