Grk za porez duguje 950 mil. evra

Izvor: B92, 24.Jan.2012, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grk za porez duguje 950 mil. evra

Atina -- Ministarstvo finansija Grčke je objavilo spisak sa oko 4.000 imena najvećih poreskih dužnika koji duguju državi oko milijardu evra.

Među imenima ima i nekoliko poznatih javnih ličnosti, među kojima su i vlasnici televizija i televizijski voditelji, kao i poznati pevač i bivši grčki košarkaš.

Mediji prenose da je velika verovatnoća da veći deo novca nikada neće ni biti naplaćen jer je dobar deo dužnika ili u zatvoru ili su im kompanije već bankrotirale.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na vrhu liste je 58-godišnji računovođa, koji je već osuđen, kako prenosi Rojters, na čak 504 godine zatvora za utaju poreza. Za njega se veruje da duguje 952 miliona evra, od čega su veći deo kazne.

Većina ostalih na listi duguju manje. Grčke vlasti procenju da bi, kad bi bilo moguće prikupiti sva dugovanja, to bilo blizu 15 milijardi evra. Očekuje se da bi, u najboljem slučaju, moglo da se naplati oko osam milijardi evra.

Tekući poreski dugovi, prema proceni Evropske komisije, iznose 60 milijardi evra, gotovo četrvrtinu BDP-a.

Ukupan bruto godišnji proizvod Grčke iznosi oko 218 milijardi evra, a očekuje se da će budžetski deficit za 2011. godinu iznositi 19,7 milijardi evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka objavila spisak velikih poreskih dužnika

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jan.2012

Grčke vlasti objavile su u ponedeljak spisak sa oko 4.000 imena najvećih poreskih dužnika koji duguju državi oko milijardu evra... Listu je objavilo Ministarstvo finansija Grčke. Među imenima ima i nekoliko poznatih javnih ličnosti, među kojima su i vlasnici televizija i televizijski voditelji.Mediji...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.