Gorenje otvara fabriku u Zaječaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2011, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gorenje" otvara fabriku u Zaječaru

BEOGRAD -

Ulaganje "Gorenja" u Zaječaru obezbediće posao za najmanje 300 radnika, što će doprineti sprečavanju odlaska mladih iz istočne Srbije, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić povodom najave slovenačke kompanije da će realizovati treću investiciju u našoj zemlji.

"Kompanija 'Gorenje' je danas zvanično objavila da želi da gradi treću fabriku u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za proizvodnju veš mašina i mašina za sušenje veša u Zaječaru. Ta firma je zainteresovana da u narednom periodu zaposli 300 radnika i mislim da je ovo veoma važna investicija s obzirom da je reč o istočnoj Srbiji, iz koje mladi odlaze u razvijenije gradove", rekao je Dinkić Tanjugu.

Dinkić je ukazao da su višemesečni pregovori "Gorenja" sa Ministarstvom ekonomije doveli do konkretnih rezultata i najavio da bi do kraja ove nedelje trebalo da se potpiše Sporazum sa tom slovenačkom kompanijom o investiciji u Zaječaru.

"Sa dolaskom 'Gorenja' mislim da ćemo napraviti preokret u istočnoj Srbiji, kao što smo u Šumadiji napravili sa dolaskom 'Fijata'", rekao je Dinkić i naveo da je Ministarstvo spremno da u potpunosti podrži realizaciju te investicije.

On je podsetio da do sada u Zaječaru nije bilo ozbiljnih investicija i da je taj grad zajedno sa još nekoliko mesta u Srbiji proglašen oblašću od posebnog značaja za razvoj industrije u našoj zemlji.

"Ovo je dobra vest jer će 90 odsto ove proizvodnje ići u izvoz", kazao je on i naveo da je "Gorenje" već prisutno u Staroj Pazovi gde proizvodi bojlere i u Valjevu u kome ima svoju fabriku frižidera i zamrzivača.

"Moguće je da se Sporazumom dogovorimo i da oni povećaju broj radnika koji će raditi u Valjevu, dupliraju kapacitet u Staroj Pazovi za proizvodnju bojlera. Fabrika u Staroj Pazovi je završena i krenula je probna proizvodnja a uskoro će biti i svečano otvaranje", kazao je Dinkić.

"Gorenje" će u Zaječaru kupiti fabriku "Porcelan" u stečaju, čije su hale trenutno prazne.

Industrijski kompleks u Zaječaru obuhvata dve hale ukupne površine 18.000 kvadratnih metara, koje se nalaze na 14 hektara zemljišta.

Planirana početna investicija procenjuje se na približno 2,9 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fabrika "Gorenja" i u Zaječaru

Izvor: RTS, 24.Jan.2011

Slovenačka kompanija "Gorenje" otvoriće novu fabriku u Zaječaru, u kojoj će se proizvoditi mašine za pranje i sušenje veša. "Gorenje" će u tom gradu zaposliti najmanje 300 radnika...Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja saopštilo je da će slovenačka kompanija "Gorenje" otvoriti novu...

Nastavak na RTS...

Gorenje otvara novu fabriku u Zaječaru

Izvor: S media, 24.Jan.2011

Ulaganje "Gorenja" u Zaječaru obezbediće posao za najmanje 300 radnika, što će doprineti sprečavanju odlaska mladih iz istočne Srbije, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić povodom najave slovenačke kompanije da će realizovati treću investiciju u našoj zemlji..."Kompanija...

Nastavak na S media...

"Gorenje" otvara novu fabriku u Zaječaru

Izvor: S media, 24.Jan.2011

Slovenačka kompanija "Gorenje" otvoriće novu fabriku u Zajecaru, potvrđeno je danas u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja...U fabrici će se proizvoditi mašine za pranje i sušenje veša. Industrijski kompleks u Zaječaru obuhvata dve hale ukupne površine 18.000 kvadratnih metara, koje...

Nastavak na S media...

U martu treća investicija "Jure" u Srbiji

Izvor: Blic, 24.Jan.2011

Južnokorejska kompanija "Jura" zvanično je obavestila danas ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da će u martu ove godine otpočeti izgradnju druge fabrike u Nišu, a treću u Srbiji, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu...Fabrika će proizvoditi kablove za autoindustriju, a...

Nastavak na Blic...

Treća investicija "Jure" u Srbiji

Izvor: S media, 24.Jan.2011

Južnokorejska kompanija "Jura" zvanično je obavestila danas ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da će u martu ove godine otpočeti izgradnju druge fabrike u Nišu, a treću u Srbiji, rečeno je u tom ministarstvu...Fabrika će proizvoditi kablove za autoindustriju, a sirovine...

Nastavak na S media...

Valjevci iznenađeni odlukom da Gorenje gradi u Zaječaru

Izvor: S media, 25.Jan.2011, 10:02

Pomoćnik valjevskog gradonačelnika Radivoje Milutinović izrazio je "iznenadjenje i čudjenje" odlukom menadžmenta Gorenja iz Velenja da novu fabriku gradi u Zaječaru, a ne u Valjevu, gde je ranije kupljen plac za tu investiciju...Milutinović je najavio aktivnosti gradskih čelnika u Vladi Srbije...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.