Evrozona beleži rekordan rast

Izvor: B92, 23.Apr.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrozona beleži rekordan rast

Brisel -- Poslovna aktivnost u evrozoni je u aprilu porasla na trogodišnji maksimum, jer je skroman ekonomski oporavak dobio na zamahu i počelo je zapošljavanje.

Indeks za upravljanje nabavkom (PMI), koji je merilo poslovne aktivnosti u hiljadama firmi evrozone, i koji izračunava londonska kompanija Markit, porastao je u aprilu na 54 poena sa martovskih 53,1 poena, što je najveći nivo od maja 2011. godine, preneo je Frans >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pres.

Reč je o desetom uzastopnom mesecu rasta indeksa preko granice od 50 poena koja razdvaja jačanje od slabljenja sektorske aktivnosti.

"Evrozona je počela drugi kvartal uz solidne rezultate. Ubrzani tempo rasta poslovne aktivnosti u aprilu znači da taj region raste najbržim tempom za gotovo tri godine", izjavio je direktor Markita, Kris Vilijamson.

On je dodao da bi, prema najnovijim podacima, privreda evrozone trebalo da u drugom tromesečju poraste za 0,5 odsto, što je više u odnosu na rast od 0,4 odsto iz prva tri meseca ove godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evrozona bilježi rekordan rast

Izvor: Capital.ba, 23.Apr.2014

BRISEL, Poslovna aktivnost u evrozoni je u aprilu porasla na trogodišnji maksimum, jer je skroman ekonomski oporavak dobio na zamahu i počelo je zapošljavanje. Indeks za upravljanje nabavkom (PMI), koji ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.