ECB:Francuska mora i dalje da štedi

Izvor: B92, 02.Okt.2013, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ECB:Francuska mora i dalje da štedi

Pariz -- Francuska mora da nastavi napore u cilju smanjenja državnog budžeta i strukturnih reformi, iako je već dosta učinila u tom pravcu, izjavio je Mario Dragi.

"U pogledu budžetske politike i strukturnih reformi Francuska je učinila znacajan napredak, ali ona mora još da uradi u tom pravcu", rekao je Dragi na konferenciji za novinare, posle sastanka saveta guvernera Evropske centralne banke (ECB) u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parizu.

"Napori za budžetsko oživljavanje su značajni, ali iznos deficita je i dalje veći od limita utvrđenog regulativom EU, dakle, treba još raditi na tom frontu", dodao je predsednik ECB.

"Ista poruka važi i za strukturne reforme. Značajne akcije su već preduzete, ali treba uložiti dodatne napore u još nekoliko domena", kazao je Dragi.

Francuska vlada predviđa u budžetskom nacrtu za 2014. svođenje javnog deficita na 3,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) do kraja iduće godine, posle ovogodišnjih 4,1 odsto.

Predsednik Francuske banke, Kristijan Nouaje, istakao je da se reforme moraju nastaviti u cilju povećanja potencijala privrednog rasta i kontrolisanja javne potrošnje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragi: Francuska mora i dalje da štedi

Izvor: Capital.ba, 02.Okt.2013

PARIZ, Francuska mora da nastavi napore u cilju smanjenja državnog budžeta i strukturnih reformi, iako je već dosta učinila u tom pravcu, izjavio je predsjednik Evropske centralne banke (ECB), Mario ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.