Elektrovojvodina nije na poklon

Izvor: B92, 24.Maj.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Elektrovojvodina nije na poklon"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražiće od Vlade Srbije da zaustavi proces gašenja Elektrovojvodine, odlučeno je na sednici Glavnog odbora LSV.

Predsednik LSV Nenad Čanak rekao je da je motiv za gašenje Elektrovojvodine, posle skoro šezdeset godina uspešnog rada i postojanja, "centralizacija poslovanja EPS kako bi on što lakše bio prodat".

"Ovakav postupak prema Elektrovojvodini je postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema svima nama. Ovo je postupak prema Vojvodini koji vodi samo jednoj stvari, a to je da se do kraja uništi njena ekonomska osnova, da se izvorni prihodi što više smanje i da se na taj način autonomija kao takva obesmisli", poručio je Čanak.

Čanak je rekao da se LSV već tri godine bori da spreči takvu centralizaciju i dodao da na njoj "sve vreme insistira samo generalni direktor EPS Aleksandar Obradović", dodajući ta stranka nikada neće odustati od imovine Vojvodine.

On je istakao da je na isti način "centralizovan, pa poklonjen" vojvođanski Naftagas, koji je u posedu imao bušotine nafte i gasa, ali i geotermalne izvore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.