TADIĆ: ZNANJE KLJUČNO ZA RAZVOJ

Izvor: Kurir, 07.Dec.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: ZNANJE KLJUČNO ZA RAZVOJ

I pored nezaposlenosti od 20 odsto, kompanijama teško da pronađu odgovarajuće kadrove, rekao je predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je uvek potrebno više investiranja u obrazovanje, jer je znanje jedan od glavnih faktora razvoja društva.

U diskusiji studenata o reformi sistema obrazovanja, održanoj u beogradskom Domu omladine, Tadić je istakao da je znanje bitan faktor u konkurentnosti i ukazao da je, i pored nezaposlenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od 20 odsto, kompanijama teško da pronađu odgovarajuće kadrove.

Tadić je rekao da je Srbija u prošlosti tretirala obrazovanje kao potrošnju, a ne kao razvojni resurs.

Kako je istakao, stanovništvo je jedan od najvažnijih razvojnih resursa svakog društva a Srbiji nedostaje taj resurs jer je prestala da bude zemlja u koju dolaze građani iz drugih država.

"Jedno vreme je Beograd integrisao sve narode sa Balkana pa je pre devedesetih u Beogradu živelo i 90.000 Albanaca", kazao je Tadić studentima na panelu o reformi sistema obrazovanja u Domu omladine. Tadić je naveo da objašnjenje razvoja SAD i Evropske unije vidi u činjenici da su integrisali stanovništvo. Međutim, on je istakao da "niko danas do kraja ne može da predvidi kako će se razvijati svet, ali da je znanje bitan konkurentski faktor".

Tadić je rekao i da postoje iluzije da u EU postoje sva rešenja i rajski život ali da "nigde više nema rajskog života" i da je "svet u velikom problemu". Tadić je rekao da su razvojni resursi, osim stanovništva, obrazovanja i nauke, zemljište, voda, energetika, strani investitori i politička stabilnost.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Znanje je ključ konkurentnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2011

BEOGRAD -..Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da niko ne zna kako će se svet u budućnosti razvijati, ali da će znanje sve više biti ključni činilac za postizanje više konkurentnosti u ekonomijama i privredama..."Moramo i više da ulažemo u obrazovanje. Svi nivoi obrazovanja od predškolskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Neophodno uvođenje praktičnog znanja u nastavu

Izvor: Blic, 07.Dec.2011

U obrazovnom sistemu Srbije neophodna je veća primena praktičnog znanja, kao i praćenje inovacija u privredi i celom društvu, ocenjeno je danas na Forumu studenata i privrednika...Pored većeg ulaganja u sistem obrazovanja kao najvažnijeg resursa savremenog društva, neophodno je i da privrednici...

Nastavak na Blic...

TADIĆ: Znanje ključno za razvoj

Izvor: Danas, 07.Dec.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče da je uvek potrebno više investiranja u obrazovanje, jer je znanje jedan od glavnih faktora razvoja društva. U diskusiji studenata o reformi sistema obrazovanja, održanoj u beogradskom Domu omladine, Tadić je istakao da je znanje bitan faktor u konkurentnosti...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.