Besplatne grupne turističke vize za Grčku

Izvor: Blic, 06.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne grupne turističke vize za Grčku

Grčka je uvela nove vizne olakšice za državljane Srbije. Prema novom sporazumu o viznim olakšicama, većina turista koja ove godine odluči da letuje u Grčkoj neće plaćati vize. U ovaj sistem su uključeni maloletni građani Srbije i oni koji putuju preko grupne vize.

- Mi moramo da poštujemo šengenski sistem, ali se trudimo da uvedemo što više olakšica za građane Srbije. U tom smislu smo preduzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva važna koraka. Prvo, svi podnosioci vize mlađi od 18 godina će se smatrati kandidatima za besplatnu vizu, i drugo, grupne vize će takođe biti besplatne - rekao je Hristos Panagopulos, ambasador Grčke u Beogradu.

On je, međutim, naglasio da će se svi ovi zahtevi razmatrati posebno, od slučaja do slučaja, i da ne može unapred da kaže da će svi podnosioci zahteva iz ove dve kategorije sigurno i dobiti vizu.

- Dve trećine Srba putuje u Grčku preko grupnih viza, i mi tu gledamo da turistima što više olakšamo, što se tiče pojedinačnih viza ne možemo više ništa da učinimo - istakao je Panagopulos.

On je rekao da se Grčka bori za ukidanje viznog režima kada je Srbija u pitanju i poboljšanje njene evropske perspektive, i dodao da je jako teško kada polovina jedne nacije treba da prođe kroz administrativnu proceduru u samo dva konzularna predstavništva za tri meseca.

Najviše zahteva

- Mi smo u 2007. godini odobrili više od 300.000 viza za građane Srbije. Broj zahteva koji imamo je ogroman. Ono što uradimo za jedan dan, neke zemlje urade za godinu dana. Mogu samo da kažem da prva sledeća zemlja koja obradi toliko zahteva, obradi u stvari jednu petinu onoga što mi uradimo - kaže ambasador Hristos Panagopulos.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka će davati besplatne vize

Izvor: B92, 06.Jun.2008

Beograd -- Svi mlađi od 18 godina, kao i građani Srbije koji podnose zahtev za grupne vize, biće razmatrani i kao kandidati za dobijanje besplatnih viza... "Grčka je prva zemlja koja praktično počinje da sprovodi inicijativu koju je politički usaglasilo 17 zemalja EU 6. maja u Parizu, a instrukcije...

Nastavak na B92...

Besplatne vize za Grčku za grupe i za mlađe od 18 godina

Izvor: Poslovna žena, 07.Jun.2008, 00:37

Svi mlađi od 18 godina, kao i građani Srbije koji podnose zahtev za grupne vize biće razmatrani kao kandidati za dobijanje besplatnih viza, izjavio je u petak ambasador Grčke u Beogradu Hristos Panagopulos."Grčka je prva zemlja koja praktično počinje da sprovodi inicijativu koju je politički...

Nastavak na Poslovna žena...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.