Stevanović poziva sve koji su protiv Vučića

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2014, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović poziva sve koji su protiv Vučića

Skup opozicionih lidera Srbije je definitivno u Kragujevcu 26. septembra, a pozvani su lideri stranaka, predstavnici civilnog sektora i istaknuti pojedinci. Rečju, svi koji vide i žele da vide da Srbija, sa vladom Aleksandra Vučića, srlja u katastrofu, kaže Veroljub Stevanović.

Predsednik Zajedno za Šumadiju precizira da su pozivi upućeni Bojanu Pajtiću (DS), Borisu Tadiću (NDS), Čedomiru Jovanoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << (LDP), Zoranu Živkoviću (NS), Nenadu Čanku (LSV), Dušanu Petroviću (ZSS).

Pozvani su i čelnici regionalnih pokreta - Boško Ničić iz Zaječara, Milan Đokić iz Knjaževca, Goran Vasić iz Pirota, i lokalna udruženja iz zapadne Srbije.

"Svi oni su pozvani, i voleo bih da svi i dođu. Međutim, među ljudima na političkoj sceni postoji mnogo sujete, nesporazuma i neraščišćenih računa i odnosa iz dalje i bliže prošlosti. Pored svega ostalog, i to je doprinelo da se Srbija danas nalazi u beznađu u kome je. Nadam se, ipak, da će većina opozicionih lidera, zbog ozbiljnosti trenutka u kojem delujemo, uspeti da prevaziđe te unutrašnje barijere, te da će se u petak u Kragujevcu okupiti svi oni koji su protiv politike aktuelne vlade i načina na koji ona vodi državu", kaže Stevanović.

Komentarišući medijske napise, prema kojima rukovodstvo liberala traži od Čedomira Jovanovića da prekine razgovore o okupljanju opozicije sa Pajtićem, Tadićem i Stevanovićem, lider ZZŠ ističe da "ne zna o kojem se to rukovodstvu LDP radi".

Sa Jovanovićem je, kaže, imao nekoliko susreta u poslednje vreme, i siguran je da će on u petak biti u Kragujevcu.

Tim pre što kod Jovanovića, tvrdi Stevanović, ima najmanje sujete kad su odnosi sa drugim stranačkim liderima u pitanju.

"Ubeđen sam da će ovaj skup označiti početak stvaranja ozbiljne alternative aktuelnoj vlasti i izrade njenog programa za suočavanje sa sve težom, pre svega ekonomskom i socijalnom, ali i političkom situacijom u Srbiji", tvrdi Stevanović.

"Vlast ne ume da pokrene ekonomiju i misli da će pukom propagandom preko potpuno blokiranih medija da ubedi građane da dobro žive. A u Srbiji se, u stvarnosti, živi sve gore i gore, standard pada iz dana u dan, najavljuju se i restrikcije struje i grejanja tokom zime. Situacija sve više počinje da podseća na onu s početka 90-ih", smatra Veroljub Stevanović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stevanović: U petak skup opozicionih lidera

Izvor: Akter, 24.Sep.2014

Predsednik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović izjavio je Danasu da su na skup opozicionih lidera u petak u Kragujevcu pozvani lideri stranaka, predstavnici civilnog sektora i istaknuti pojedinci koji vide da Srbija, sa vladom premijera Aleksandra Vučića, srlja u katastrofu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.