„Beogradski sindikat” održao koncert u punoj Areni

Izvor: Politika, 29.Apr.2012, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Beogradski sindikat” održao koncert u punoj Areni

BEOGRAD – Posle više od šest godina od poslednjeg koncerta u Beogradu, grupa „Beogradski sindikat” nastupila je pred dobro raspoloženom publikom u punoj sali Beogradske arene.

Koncert je počeo sa oko pola sata zakašnjenja, a publika ih je na sceni s nestrpljenjem iščekivala. Dozivajući ih jedna strana sale je povikivala „Beogradski”, dok je druga odgovarala „sindikat”, a kad su izašli na scenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odjekivalo je „BS-BS-BS”...

Publici se obratio Feđa Dimović , ne krijući zadovoljstvo što je u tolikom broju, podsećajući da su neki bili sumnjičavi da to “Beogradski sindikat” može da urad”. Potom je pozvao publiku da zajedno sa njima otpeva pesmu “Dolazi Sindikat” (Dolazi sindikat sada jači nego ikad).

Nakon ove numere krenule su da se nižu pesme - “Duga je ulica”, ”Poroci Beograda”, “Za sve moje ljude” i “Svedok saradnik”. Nakon ovih numera nastupila je romska hip-hop grupa “Grab” koja je repovala na romskom jeziku.

Posle njih Sindikat je zajedno sa publikom, kao jedan, otpevao “Ja u životu imam sve”, a potom su se ređale pesme “Mi smo ta ekipa”, “Govedina”, “Zajebi”, “Oni su”, “Divljina”, “Alal vera”.

U jednom trenutku članovi grupe su zamolili da se ne lome tribine, jer će koncert biti prekinut i da ljudi siđu sa stolca i koncert je odmah nastavljen. Na prve taktove pesme “Balada disidenata” neko je zapalio baklju pa su članovi benda opet morali da reaguju kako ne bi prekidali koncert.

Gost “Beogradskog sindikata” bio je sastav “THC la familija” koji je dodatno zagrejao uzavrelu atmosferu u areni, kao i dramski umetnik Goran Sultanović koji je govorio obraćanje majora Dragutina Gavrilovića braniocima Beograda, kao i pesmu “Naše doba”.

Na samom kraju koncerta, nakon više od tri sata dobre atmosfere “Beogradski sindikat” je izveo numeru “Još ovu noć”, ali je posle poziva publike Sindikat' ponovo izašao na scenu i izveo numeru “Bs, Bs” i još jednom “Baladu disidenata”.

Od objavljivanja svog trećeg albuma „Diskretni heroji” (2010), koji je do sada besplatno preuzelo više od milion ljudi, grupa, uprkos velikom interesovanju publike, nije imala mnogo prilika za nastup.

Bend postoji već 13 godina, objavili su tri albuma - „Bs s st...Tišinčina!” (2001), „Svi zajedno” (2005) i „Diskretni heroji” (2010). Imaju izdavačku kuću „Prohibicija”, a od februara prošle godine učestvuju na tribinama o međusobnom uticaju sistema vrednosti i popularne kulture, koje se održavaju na fakultetima i u srednjim školama.

Tanjug

objavljeno: 29/04/2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.