BG Sindikat 3 sata u punoj Areni

Izvor: B92, 28.Apr.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG Sindikat 3 sata u punoj Areni

Posle više od šest godina od svog poslednjeg koncerta u Beogradu, grupa Beogradski sindikat nastupila je 28. aprila pred dobro raspoloženom publikom u prepunoj sali Beogradske arene.

Koncert je počeo sa oko pola sata zakašnjenja, a publika ih je na sceni s nestrpljenjem iščekivala. Dozivajući ih jedna strana sale je vikala ''Beogradski'', dok je druga odgovarala ''sindikat'', a kada su izašli na scenu odjekivalo je "BS-BS-BS"...

Publici se obratio Feđa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dimović , ne krijući zadovoljstvo što je u tolikom broju, podsećajući da su neki bili sumnjičavi da to ''Beogradski sindikat'' može da uradi''. Potom je pozvao publiku da zajedno sa njima otpeva pesmu ''Dolazi Sindikat'' (Dolazi sindikat sada jači nego ikad).

Nakon ove numere krenule su da se nižu pesme - ''Duga je ulica'',''Poroci Beograda'' ''Za sve moje ljude'' i ''Svedok saradnik''. Zatim je nastupila romska hip-hop grupa ''Grubb'' koja je repovala na romskom jeziku i oduševila prisutnu publiku.

Posle njih BG Sindikat je zajedno sa publikom, kao jedan, otpevao ''Ja u životu imam sve'', a potom su se ređale pesme ''Mi smo ta ekipa'', ''Govedina'', ''Zajebi'', ''Oni su'', ''Divljina'', ''Alal vera''.

U jednom trenutku članovi grupe su zamolili da se ne lome tribine, jer će koncert biti prekinut i da ljudi siđu sa stolca i koncert je odmah nastavljen. Na prve taktove pesme ''Balada disidenata'' neko je zapalio baklju pa su članovi benda opet morali da reaguju kako ne bi prekidali koncert.

Gost Beogradskog sindikata bio je sastav THC la familija koji je dodatno zagrejao uzavrelu atmosferu u areni, kao i dramski umetnik Goran Sultanović koji je govorio obraćanje majora Dragutina Gavrilovića braniocima Beograda, kao i pesmu ''Naše doba''.

Na samom kraju koncerta, nakon više od tri sata Beogradski sindikat je izveo numeru ''Još ovu noć'', ali je grupa posle poziva publike ponovo izašla na scenu i izvela numeru ''Bs,Bs'' i još jednom ''Baladu disidenata'', nakon čega je višečasovni nastup bio završen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karl Koks danas ponovo u BG-u

Izvor: B92, 28.Apr.2012

Jedan od najpopularnijih svetskih disk džokeja Karl Koks nastupa danas 28. aprila u beogradskom Belekspocentru...Britanski disk džokej i producent dolazi u Beograd posle nepunih osam godina od svog poslednjeg nastupa na „Urban Experience" festivalu..."Avalon produkcija”, u saradnji sa etiketom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.