iPhone korisnici izloženi nepotrebnom riziku

Izvor: Mondo, 21.Sep.2017, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

iPhone korisnici izloženi nepotrebnom riziku

Iz neobičnog razloga Bluetooth i Wi-Fi ostaju uključeni u pozadini čak i kad ih isključimo putem kontrolnog centra.

Foto: MONDO/ScreenShot

Novi iOS 11 je stigao i doneo prvi problem, piše The Verge portal. Naime, putem novog panela sa brzim podešavanjima, Control Center, nije moguće u potpunosti isključiti Bluetooth i Wi-Fi u potpunosti, pa te konekcije u pozadini ostaju uključene, iako to i troši bateriju i izlaže sve korisnike bezbednosnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << riziku da neka od te dve veze, posebno Bluetooth budu zloupotrebljene.

Prema Apple stavu, ovo se dešava zbog toga da bi uređaji Apple ekosistema ostanu povezani, poput sata, AirDrop opcije, računara i AirPods slušalica.

Ne ažurirajte iPhone pre ovoga!

Da bi korisnik isključio Bluetooth i Wi-Fi u potpunosti moraće da ode u meni za svaku od dve opcije i isključi ih ručno. Zašto je ovo Apple odlučio da uradi i dalje je nejasno i pored objašnjenja koje je pružio, jer ako korisnike preko Control Center-a isključi Bluetooth ili Wi-Fi, zar to ne znači da ih želi isključene?!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.