iPhone će prikupljati i DNK podatke vlasnika

Izvor: Mondo, 07.Maj.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

iPhone će prikupljati i DNK podatke vlasnika

Apple će, kako je najavljeno iz kompanije, uskoro početi da prikuplja podatke o DNK korisnika preko iPhone telefona i na taj način doprineti razvoju medicine.

Kompanija bi trebalo da "lansira" na svetskoj konferenciji Apple programera (WWDC), koja će biti održana 8. juna u San Francisku, aplikaciju za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iPhone, koja omogućava skladištenje genetičkih podataka, pružajući mogućnost vlasnicima iPhona da, na primer, daju uzorke pljuvačke laboratorijama partnerima projekta.

Genetički podaci će biti arhivirani preko tehnologije Apple oblaka, odnosno iClouda.

Firma sa sedištem u Kupertinu se tako pridružila Univerzitetu u Kaliforniji i bolnici Mont Sinaj (Njujork) u prikupljanju DNK. Čim se obavi prikupljanje, svi genetički podaci biće arhivirani u iCloudu kako bi potom postali dostupni preko iPhone uređaja.

Cilj projekta je da se bolje upoznaju uzroci prevremenog rođenja, kombinovanjem genetičkih testova sa drugim prikupljenim podacima preko telefona majki koje su u drugom stanju, objavljeno je na veb portalu 20minutes.fr.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.