Ulepšajte muziku novim iPhone plejerom

Izvor: Mondo, 13.Maj.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulepšajte muziku novim iPhone plejerom

Slušanje muzike više nije jedini faktor koji zahtevamo, zar ne? Sada moramo imati potpuni audio-vizuelni uođaj, koji Beat plejer pruža.

Beat Music Player jedna je od najlepše dizajniranih muzičkih aplikacija legalno dostupnih za vaš iPhone. Podseća nas na poznatije aplikacije Rise Alarm Clock, Solar Weather i Haze. Ipak, Beat Music Player ima tonirane, vrlo intenzivne i zanimljive pozadine, minimalnu količinu teksta i podržava upravljanje pokretom, popularno zvanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gestovima i svajpovanjem.

Aplikacija funkcioniše isključivo sa muzikom koja se nalazi na telefonu, odnosno u memoriji uređaja, a prve korake će vam olakšati Saveti i Napomene, koje uvek možete pozvati ponovo u pomoć, ako neki od gestova zaboravite.

Kada aktivirate aplikaciju pojaviće se četiri osnovna ekrana: Playlists, Artists, Songs i Albums, koji jedini omogućava prikaz naslovne stranice CD-a ili singla. Ukoliko vam se ovaj redosled ekrana ne dopada - zamenite ga nekom svojom komobinacijom. Ekrani se listaju “swipe” pokretom sleva udesno ili obrnuto. U zavisnosti od ekrana na kojem se nalazite pokreti ulevo i udesno aktiviraće rezličite opcije.

Interfejs samog plejera je minimalistički i prikazuje samo ime pesme, izvođača, album i proteklo vreme, a u gornjoj liniji su opcije kontinuiranog i nasumičnog puštanja muzike, kao i onaka liste za povratak u meni sa pesmama. Podešavanja plejera su uvek na dohvat ruke u donjem centralnom delu, uz standarnu Settings ikonicu.

Animacija plejera je vrlo zanimljiva. Umesto klasične trake prikazuje se krug, koji se iscrtava onako kako pesma protiče. Dvostruki tap u centar kruga pauziraće ili nastaviti sa reprodukcijom, pokret ulevo (od ivice do ivice) i udesno pustiće prehodnu, odnosno sledeću pesmu, a pokret nagore ili nadole utišati ili pojačati jačinu zvuka. Uradite pokret “odzumiranja“ vrhovima prstiju od centra ka ivicama i dobićete mogućnost da muziku podelite sa prijateljima na Fejsu, Twitteru i drugim društvenim mrežama. Zadržite centar ekrana na dve sekunde dodirom prsta i plejer će se zaljučati. Kada za to dođe vreme otključaćete ga prostim prevlačenjem slajdera, koji će se prikazati kada dodirnete ekran.

Muzička aplikacija podržava i teme, pa u Settings meniju možete odabrati neku od već spremnih tema i tako upariti vizuelno sa muzičkim raspoloženjem. To i jeste, pored intuitivnih komandi, jedna od prednosti ovog u odnosu na druge muzičke plejere za iOS.

Beat Music Player je delo domaće softverske radionice Monkey Bits i ako imate iPhone 3GS ili noviji možete ga već sada preuzeti iz App Stora. Beat je dobio odlične ocene i trenutno je aktuelan u verziji 1.0.1.

Beat Music Player vas nagrađuje!

Prva tri čitaoca koja podele ovaj tekst na svom Twitter nalogu, sa MobIT Twitter naloga, uz #MONDOnagrade heštag dobiće promo kod za besplatno korišćenje aplikacije, koja će im ostati u trajnom vlasništvu.

(Marko Čavić, MONDO)
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.