UKRAO 5.700 IPHONE-A I ZARADIO 2,2 MILIONA DOLARA: Evo kako je to uspeo

Izvor: Telegraf.rs, 05.Dec.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRAO 5.700 IPHONE-A I ZARADIO 2,2 MILIONA DOLARA: Evo kako je to uspeo

Kompanija Foxconn našla se ove nedelje u žiži svetskih medija nakon što je objavljeno da je jedan od njihovih menadžera, zajedno sa još nekoliko zaposlenih, tokom 2013. i 2014. godine ukrao čak 5.700 iPhone-a.

Ukradeni su iPhone 5 i 5S modeli.

Foxconn je pomenute telefone testirao, a nakon testiranja je trebalo da budu uništeni, ali menadžer Cai >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << (objavljeno je samo njegovo prezime) i njegove kolege uređaje nisu uništili, već su ih prodali na crnom tržištu.

Od prodaje su zaradili 2,2 miliona dolara, od čega je Cai u džep stavio čak 1,56 miliona. Nakon što je skoro dve godine zarađivao prodajom ukradenih telefona, otkriven je nakon interne kontrole. Iz Foxconna su obavestili policiju koja ga je uhapsila.

Foto: Profimedia/AFP

Protiv njega je podignuta optužnica, a ako ga sud proglasi krivim, preti mu maksimalno deset godina zatvora.

Foxconn je najveći proizvođač komponenata za tehnološke kompanije koji sarađuje s Appleom, Microsoftom, HP-om, Sonyj-em i brojnim drugim tehnološkim gigantima. Osim po proizvodnji komponenata za većinu gedžeta i računara koje svakodnevno koristimo, ova kompanija je poznata i po nezadovoljavajućim radnim uslovima, brojnim prekovremenim satima, zapošljavanju maloletnika i lošem smeštaju radnika.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ukrali 5.700 iPhone-a i zaradili 2,2 miliona dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2016, 11:21

Kompanija Foxconn našla se ove nedjelje u žiži svjetskih medija nakon što je objavljeno da je jedan od njihovih menadžera, zajedno sa još nekoliko zaposlenih, tokom 2013. i 2014. godine ukrao čak 5.700 iPhone-a...Ukradeni su iPhone 5 i 5S modeli...Foxconn je pomenute telefone testirao, a nakon...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.