Tinejdžeri vole BlackBerry, odrasli iPhone

Izvor: B92, 05.Avg.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžeri vole BlackBerry, odrasli iPhone

Britanskih Ofcom, regulatorno telo u oblasti telekomunikacija, objavio je svoj godišnji izveštaj u kom otkriva kako su smartfoni promenili društveni život ljudi.

Osim podatka da je 37 posto odraslih i 60 posto tinejdžera izjavilo da je u velikoj meri zavisno od svojih smartfona, zanimljiv je podatak da 32 posto odraslih korisnika smartfona reklo da je iPhone njihov omiljeni uređaj, dok je kod mlađe populacije najpopularniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BlackBerry, sa 37 posto.

Potvrdu zavisnosti od smartfona, Ofcom iznosi u vidu podataka o tome koliko ljudi koristi svoj smartfon tokom obroka - 23 posto odraslih i 34 tinejdžera, ali se mnogi od njih ne odriču komunikacije putem smartfona ni kod su u toaletu (u procentima 47 posto tinejdžera i 22 posto odraslih).

Više žena korisnika smartfona ima među tinejdžerima, 52 posto, dok je njihov procenat u odrasloj populaciji smartfone korisnika 42 posto.

Mlađi više napuštaju tradicionalne medije u korist smartfona, 23 posto tinejdžera reklo je da manje gleda televiziju, a 15 posto njih da čitaju manje knjiga od kada poseduju smartfone.

Prema podacima do kojih je Ofcom došao, 47 posto britanskih tinejdžera poseduje smartfon i 27 posto odraslih, a procenat domova koji imaju pristup internetu u 2011 godini iznosi 76 posto.

Većina odraslih korisnika smartfona, 59 posto, isti je kupila u proteklih 12 meseci.

Izveštaj u celini možete preuzeti ovde, a deo o korišćenju smartfona na ovoj adresi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tinejdžeri vole Blekberi, odrasli Ajfon

Izvor: S media, 05.Avg.2011

Britanskih Ofcom, regulatorno telo u oblasti telekomunikacija, objavio je svoj godišnji izveštaj u kom otkriva kako su smartfoni promenili društveni život ljudi. ..Osim podatka da je 37 posto odraslih i 60 posto tinejdžera izjavilo da je u velikoj meri zavisno od svojih smartfona, zanimljiv je...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.