STIGLA IH JE KAZNA: Moraju da plate 25 miliona evra za usporavanje Ajfon uređaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2020, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGLA IH JE KAZNA: Moraju da plate 25 miliona evra za usporavanje Ajfon uređaja

Sa istragom počeli još 2018. godine...

Usporavanje starijih Ajfon uređaja i dalje odjekuje u kompaniji Epl, a nedavno je i Francuska odlučila da kompanija mora da plati 25 miliona evra zbog problema iz 2017. godine.

Naime, procenilo se da je Epl ovim postupkom pokušao da korisnike „motiviše“ da pređu na novije Ajfon modele. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kompanija je još 2017. priznala da su ove tvrdnje tačne, ali se istaklo da su uređaji usporavani kako bi se sačuvale baterije na starijim modelima, te sprečila iznenadna restartovanja i gašenja telefona.

Francuske vlasti su sa istragom počele početkom 2018. godine, a kako bi se utvrdilo da li je kompanija zaista pokušala da utiče na starije, ali i dalje funkcionalne uređaje, kako bi korisnike progurala ka kupovini novih. Iako je Epl još u to vreme objavio izvinjenje, te ponudio zamenu baterija za samo 29 dolara, moraće da plati i kaznu, te na Epl France Ajfon web stranici objavi obaveštenje da je osuđen „zbog obmanjivanja korisnika“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.