Prodaja Ajfona porasla, ukupni profit pao

Izvor: Blic, 25.Jul.2013, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja Ajfona porasla, ukupni profit pao

Prodaja Ajfon mobilnih telefona porasla je za pet miliona u junu ove godine u odnosu na jun lane i ukupno je prodato 31,2 miliona uređaja kompanije Epl u poslednja tri meseca, pokazuju najnoviji podaci.

Epl je tako premašio analize stručnjaka, koji su prognozirali da će prodaja biti na prošlogodišnjem nivou ili za koji procenat iznad toga. Međutim, i pored odličnih rezultata u prodai >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ajfon telefona, zabrinjava pad u prodaji Ajped tableta, kao i smanjenje ukupne prodaje u Kini.

Prodaja Ajfona je u junu skočila za 51 odsto u odnosu na prošlu godinu u SAD i za čak 66 odsto u Japanu.

Generalni direktor Epla Tim Kuk rekao je da je kompanija posebno ponosna na rezultatu postignute u junu. Međutim, pored dobrih rezultata u prodaji Ajfona, isti takvi nisu postignuti kada je u pitanju prodaja Ajped tableta.

Prema podacima Epla, od aprila do juna ove godine prodatao je 14,6 miliona tableta koje oni prave.

Prošle godine u ista tri meseca prodato je 17 miliona tableta. Tokom ovog tromesečja Epl je ostvario profit od 6,9 milijardi dolara, u odnosu na 8,8 milijardi dolara lane.

Zabrinjavajuća je vest o padu ukuone prodaje u Kini za 14 odsto, ali generalni direktor Kuk nije zabrinut, najavljujući nove proizvode za 2014. godinu.

Iako nije detaljno govorio o čemu se radi, mediji pominju Ajvoč, sat sa telefonom, kao i nove Ajfon uređaje koji bi bili namenjeni kupcima sa plićim džepom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prodaja Ajfona porasla, ukupni profit pao

Izvor: Dzungla.org, 25.Jul.2013

Prodaja Ajfon mobilnih telefona porasla je za pet miliona u junu ove godine u odnosu na jun lane i ukupno je prodato 31,2 miliona uređaja kompanije Epl u poslednja tri meseca, pokazuju najnoviji podaci.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.