Problemi za iPhone programere

Izvor: ITsvet.com, 21.Apr.2010, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi za iPhone programere

Pre nekog vremena Aple je najavio iPhone OS 4.0 kao i novu softversku razvojnu opremu za ovaj operativni sistem, ali ono što je odmah izazvalo bujicu komentara i negodovanja su brojna ograničenja i zabrane vezane za programere i jezike na kojima se određene aplikacije pišu. Naime, novi SDK navodi da se mogu pisati samo aplikacije za koje je originalno korišćen Objective C, C ili C++ programski jezik zabranjujući programerima da koriste bilo koje alate za prevođenje programa ili kompatibilnost. Ovde se postavljaju brojna pitanja tipa da li je, ako je neka aplikacija već napisana na nekom drugom jeziku, za neku drugu platformu i prepisana za iPhone ona prevedena?

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Problemi za iPhone programere

Izvor: TimockeVesti.net, 21.Apr.2010

Pre nekog vremena Aple je najavio iPhone OS 4.0 kao i novu softversku razvojnu opremu za ovaj operativni sistem, ali ono što je odmah izazvalo bujicu komentara i negodovanja su brojna ograničenja i zabrane vezane za programere i jezike na kojima se određene Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.