Pokvarena jabuka:Iphone 5 dvaput sporiji od rivala

Izvor: Kurir, 29.Jun.2013, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokvarena jabuka:Iphone 5 dvaput sporiji od rivala

Pobednik Testovi pokazali da je „Galaxy S4“ najbrži smartphone na tržištu, a Applova „petica“ na dnu lestvice po brzini skladištenja podataka

NJUJORK - Ima nešto trulo u „Jabuci“!

Iphone 5 je ubedljivo najsporiji smartphone u svojoj klasi, pokazao je najnoviji test „Geekbench“, a najbrži je Samsungov „Galaxy S4“.

Testirali sedam telefona

Između >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njih ostali su telefoni kompanija Google, Sony, HTC i Blackberry. Testirano je sedam najprodavanijih smartphoneova na tržištu u Velikoj Britaniji, i to na praktičnim zadacima kao što su igranje igara, korišćenje različitih aplikacija i sređivanje fotografija.

Pokazalo se da je „Galaxy S4“, koji koristi procesor sa četiri jezgra, brz 1,9 gigaherca, gotovo dvaput brži od Iphone 5 sa dvojezgrenim procesorom brzine 1,2 gigaherca. To je veliki udarac za „ajfonovce“, koji su samouvereno tvrdili da je njihovo čedo neuporedivo brže od konkurencije. Sada imaju dokaz, crno na belo, da nije sve baš tako.

Test je pokazao da je na drugom mestu po brzini HTC 1, a „Sony Xperia“ na trećem, ispred „Google Nexusa“. Google smartphone, međutim, ima jednu veoma važnu prednost u odnosu na rivale: jeftiniji je za čak 200 dolara.

Problem s procesorom

Applov sledeći potez i odgovor na loše ocene na testovima je unapređenje procesora i izbacivanje nove, poboljšane verzije „petice“, što će prema ocenama stručnjaka svakako ublažiti, ali ne i rešiti veliki problem koji taj američki gigant ima sa sporošću procesora u odnosu na direktnu konkurenciju iz Južne Koreje.

- U ovom trenutku najbolji smartphone, kad je reč o brzini, jeste „Samsung Galaxy S4“ - piše u rezultatima testa „Geekbench“.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.