Ovi iPhone modeli NEĆE DOBITI iOS 17: Da li je vaš na listi?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 11:02

Ovi iPhone modeli NEĆE DOBITI iOS 17: Da li je vaš na listi?

Apple je poznat po tome da pruža maksimalnu softversku podršku za starije uređaje, ali s obzirom na brzi napredak tehnologije, ta podrška ne može trajati večno

Približava nam se Apple-ov WWDC događaj koji će se održati početkom juna, a na kojem će biti predstavljeni detalji o nadolazećem iOS 17 operativnom sistemu za iPhone. Konačna verzija biće dostupna u septembru, zajedno sa novim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iPhone-om 15.

.

Trenutno kruže glasine da će se neki uređaji uskoro naći bez podrške za iOS 17, među kojima su iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X, koji su izašli 2017. godine. S obzirom na to da je prošlo pet do šest godina, razumno je očekivati da ovi uređaji neće dobiti nadogradnju na najnoviji iOS.

Čak i ako ih dobiju, pitanje je kako bi se novi softver ponašao na tim zastarelim uređajima, s obzirom na to da velii deo novih funkcija verovatno ne bi radio.

Kada je reč o iPad-u, iPad 5. generacije, 9,7" iPad Pro 1. generacije i 12,9" iPad Pro prve generacije neće dobiti najnoviju verziju iPadOS-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.