Neverovatne mogućnosti ajfona 5S

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatne mogućnosti "ajfona 5S"

Obožavaoci ajfona čekaju s nestrpljenjem 10. septembar kada će zvanično biti predstavljen novi model "ajfon 5S". Do tada mogu da se zadovolje po nekom informacijom koja nezvanično "procuri", a najnovija je izazvala pravo oduševljenje. Naime, "ajfon 5S" će imati procesor nove generacije, procesor A7 koji bi trebalo da bude za trećinu brži od poslednje verzije A6.

Neki blogovi tvrde da Epl testira 64-bitne prototipove čipa A7. Takvo proceusiranje omogućilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bi brže animacije, transparentnost i druge grafičke efekte u sistemu iOS 7.

Ugledni stručnjak za poluvodiče i mikroprocesore Linli Gvenap još prošlog septembra je objavio da Epl radi na toj soluciji i da će logična nadogradnja za A7 biti quad-core arhitektura i stalno povećanje grafičkih mogućnosti. Neki drugi izvori, međutim, spominju i "odvojeni čip za praćenje pokreta".

Ne zna se kako će Epl iskoristiti mogućnosti praćenja pokreta, ali se nagađa da bi trebalo da se radi o razvoju nove šeme kontrola za koje će se koristiti gestikulacija, slično kao na Samsungovom Galaksiju S. Blumberg je u svom profilu Eplovog glavnog dizajnera Džonija Ajva napisao da se on već dugo zanima za tehnologiju gestikulacije i da je od stručnjaka tražio da mu naprave predloge rešenja koja bi ljudima omogućila da gedžetima upravljaju raznim pokretima, ne samo dodirivanjem ekrana.

Novim mikroprocesorom i novom tehnologijom Epl bi utemeljio novu generaciju svojih gedžeta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Neverovatne mogućnosti "ajfona 5S"

Izvor: Dzungla.org, 28.Avg.2013

Obožavaoci ajfona čekaju s nestrpljenjem 10. septembar kada će zvanično biti predstavljen novi model „ajfon 5S“. Do tada mogu da se zadovolje po nekom informacijom koja nezvanično „procuri“, a najnovija je izazvala pravo oduševljenje. Naime, „ajfon 5S“ će imati procesor nove generacije,...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.