NOVINA: Ajfon kao Guglov sigurnosni ključ

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2020, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVINA: Ajfon kao Guglov sigurnosni ključ

Sve više se polaže u bezbednost...

Dvofaktorska autentifikacija je već neko vreme način za sigurnije logovanje na različite naloge, ali sve više eksperata upozorava da nije potpuno sigurna, budući da napadači uspevaju da presretnu SMS poruke sa sigurnosnim kodovima, pa se zbog toga sve češće koriste sigurnosni ključevi.

Google Smart Lock on iOS now leverages Secure Enclave to enable the iPhone's >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << use as a physical 2FA key to sign in to Google apps via Chrome on nearby devices (Abner Li/9to5Google) https://t.co/5grUDBFNdu pic.twitter.com/rteYOfpRuP

— Defender (@Defende13613712) January 15, 2020

Problem sa sigurnosnim ključevima je taj što korisnici moraju uvek da ih imaju uz sebe, što je nezgodno, budući da moderan građanin u džepu već ima veliki broj različitih spravica. Situacija za iPhone korisnike je sada nešto drugačija, a u slučaju da koriste Google naloge. Naime, Google je nedavno ažurirao Smart Lock aplikaciju za iOS uređaje, pa korisnici svoje iPhone mogu da koriste i kao sigurnosne ključeve. Jedina mana je to što ova sigurnosna mera može da se koristi samo za Google naloge, na koje se korisnici loguju preko Chrome-a, a Bluetooth mora da bude aktivan kako na telefonu, tako i na računaru.

Ovo nije potpuno nova opcija, pa je Google Android korisnicima koji imaju 7.0 verziju operativnog sistema, te novije, već omogućio da svoje telefone koriste kao sigurnosne ključeve, tako da se iPhone samo pridružio ovoj mogućnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.