NE PITA VAS NIŠTA: AJFON 11 odaje vašu lokaciju čak i kada je ova opcija onemogućena

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE PITA VAS NIŠTA: AJFON 11 odaje vašu lokaciju čak i kada je ova opcija onemogućena

Nije za šalu...

Otkriće da Ajfon 11 stalno proverava vašu lokaciju, čak i ako ste onemogućili Location Services, privuklo je mnogo pažnje u javnosti i ovako već dovoljno ubeđenoj da se od "pametne" tehnologije sve teže sakriti.

Da li to znači da Epl sada prati svaki vaš korak? Nije baš tako, čini se.

Kompanija Epl je u izjavi za medije navela da njeni noviji Ajfon uređaji moraju da vrše konstantne provere lokacije kako bi legalno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogli da koriste svoje ultra-širokopojasne čipove (ultra wideband chips, UWB).

Kako navode, "međunarodni regulatorni zahtevi" prisiljavaju Epl da isključi UWB na određenim mestima i provera lokacije je neophodna da bi se to učinilo, a da bi tehnologija ipak mogla da bude dostupna korisnicima većinu vremena.

Ta kompanija je naglasila i da se provere povezane sa UWB-om rade "u potpunosti na uređaju", kao i da Epl ne prikuplja podatke o lokaciji.

Iako tvrdnja da podatak o lokaciji ne napušta Ajfon sugeriše da nema razloga za zabrinutost, odgovor kompanije Epl ipak izaziva zabrinutost ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što korisnici nisu unapred obavešteni o tome da se ovakve provere vrše niti čemu služe.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.