NA DANAŠNJI DAN PRE 10 GODINA POČELA JE REVOLUCIJA: Pogledajte kako je Stiv Džobs predstavio prvi iPhone (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2017, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA DANAŠNJI DAN PRE 10 GODINA POČELA JE REVOLUCIJA: Pogledajte kako je Stiv Džobs predstavio prvi iPhone (VIDEO)

Stiv Džobs je 9. januara 2007. godine predstavio uređaj koji je definisao kompaniju Apple - legendarni iPhone.

Deset godina kasnije, iPhone je postao najpopularniji pametni telefon na tržištu i od Apple-a je napravio najvredniju kompaniju na svetu.

Džobs je tokom svog obraćanja javnosti 9. januara rekao da je iPhone 3 u 1 uređaj. On ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je opisao kao "widescreen iPod sa kontrolama na dodir (touch), revolucionarni mobilni telefon i uređaj za internet koji pomera granice".

Foto: Tanjug/AP

Iako je Džobsova prezentacija održana pre deset godina, način na koji je on zamislio da će se iPhone koristiti važi i danas. Pored toga što je telefon, Džobs je istakao da se iPhone može koristiti za gledanje filmova, serija, ali i za sinhronizovanje fotografije i prebacivanja "bookmarksa" sa pretraživača.

U to vreme Džobsova vizija za iPhone delovala je previše ambiciozno, ali je vreme pokazalo da je on ipak bio u pravu.

Foto: Tanjug/AP

Danas je iPhone najbitniji uređaj kompanije Apple.

- iPhone je suštinski deo života naših korisnika i danas više nego ikad pre menja način na koji komuniciramo, zabavljamo se, radimo i živimo - izjavio je generalni direktor Apple-a, Tim Kuk.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koncert za Ajfon i obou

Izvor: Deutsche Welle, 09.Jan.2017

Kako je pametni telefon postajao sve manje telefon, a sve više pametni, i kako se jedan stariji građanin sa njim uhvatio u koštac. Kolumnista DW Nenad Veličković povodom decenije od predstavljanja prvog Ajfona...Stari Oboista prije deset godina, kad je Stiv Džobs prstom po tač-skrinu izvlačio...

Nastavak na Deutsche Welle...

Pre 10 godina ovaj uređaj je promenio svet (VIDEO)

Izvor: Mondo, 09.Jan.2017

Devetog januara Stiv Džobs je predstavio iPhone, koji je promenio tržište mobilne i ubio dotadašnjeg smartfon vladara - Nokiju...Pre tačno 10 godina jedan od najzanimljivijih ljudi modernog doba, buntovnik i vizionar, neki kažu genije, Stiv Džobs predstavio je „revolucionaran proizvod koji će...

Nastavak na Mondo...

Prije 10 godina predstavljen iPhone, pogledajte koliko je napredovao

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jan.2017

Stiv Džobs je prije 10 godina svijetu predstavio prvi iPhone...Prije nego što je izašao iPhone, pametni telefoni su bili nezgrapne sprave, pola tastatura, pola ekran...Na njima nisu mogli da se otvaraju kompletni veb-sajtovi , pa su kompanije širom svijeta morale da prave slabije verzije prilagođene...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.