Može li ajfon i dalje da nosi titulu najboljeg telefona? Ajfon 8 na testu Blica

Izvor: Blic, 25.Okt.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li ajfon i dalje da nosi titulu najboljeg telefona? Ajfon 8 na testu "Blica"

Ajfon 8 se od prošle nedelje prodaje na našem tržištu. Imali smo priliku da ga testiramo i zaključak je, ukratko rečeno, da sve savršeno radi, telefon izgleda dosta dobro, ali nema ničeg inovativnog ni spektakluarnog, kako smo inače navikli od velikog Epla.

Naravno, sve velike promene čuvaju se za ajfon X, ali će one doći po ceni koja je daleko van dometa prosečnog korisnika. Početna cena biće od 1.300 evra u Evropi, a nagađa se da će kod nas biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i više od 1.600 evra pa će oni koji budu šetali ajfon X zaista imati čime da se pohvale. Zato je ajfon 8 realnija opcija.

Telefon je vrlo sličan modelu ajfon 6 i ajfon 7, po dimanezijama gotovo identičan, što znači da vrlo lepo leži u ruci i omogućava vam da ga koristite samo jednom rukom. Promena je u pozadini telefona koja je sada staklena. Nema više linija za antene, a zanimljivo je da su ivice kamere malo ispupčene pa je nošenje futrole preporučivo. Više detalja o ajfonu 8 možete pročitati i na blogu digitala.rs

Telefon ima dimenzije 5,45×2,65 inča, ali je samo 4,7 inča od toga iskorišćeno za ekran koji ima rezoluciju 1.334×750 piksela. Poređenja radi, njihov glavni konkurent Samsungov S8 ima 5,8-inčni displej sa 2.960×1.440 piksela. Poboljšanje na LCD ekranu je u true-touch tehnologiji koja omogućava konstantne boje. Novitet je i iOS11. Vrlo lepo izgleda, stilski je doveden do savršenstva a zanimljiv je i u isto vreme jednostavan za korišćenje čak i ako ste navikli na Android.

Ono što ovaj telefon čini najboljim ajfonom je odličan hardver. Tu je Eplov novi A11 Bionic čip, koji je veoma brz a podržan je uz GPU koji takođe potpisuje Epl. Sve ovo znači da telefon savršeno radi bez bagovanja, čekanja na reakcije, pa čak i kada igrate složenije igre. Isti čip će biti spakovan u ajfonu X, pa tu definitivno nećemo biti zakinuti. Ono što, međutim, nedostaje jeste nešto novo, zanimljivo, ali i ono što Epl izdvaja od konkurencije, kao što je to uvek do sada bio slučaj.

Za razliku od ajfona 8 Plus i ajfona X, “obična” osmica nema dualnu kameru. Glavna kamera ima 12 MP uz f/1.8 aparaturu, optički stabilizator i HDR. Pravi sasvim zadovoljavajuće slike, pa je čak i kod noćnog slikanja napravljen izuzetan pomak. Isto tako je i sa baterijom koja se i dalje troši znatno brže nego kod konkurencije, ali je sada tu brzo punjenje, pa se napuni 50 odsto za 30 minuta punjenja.

Cena testiranog modela koji nam je ustupio VIP, zavisno od paketa, startuje od 42.600 dinara, a bez paketa košta 119.000.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.