Microsoft radi na iPhone Pro telefonu

Izvor: Mondo, 20.Sep.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft radi na iPhone Pro telefonu

Ne znate šta je iPhone Pro? Izvršni direktor Microsofta će vam objasniti.

Mislite da je iPhone Pro telefon sa ogromnim ekranom koji je zapravo smartfon verzija Apple-ovog iPad Pro tableta? E pa, nije. Reč je o terminu koji koristi izvršni direktor Microsoft-a Satja Nadela kako bi opisao iPhone telefon opremljen Microsoft iOS aplikacijama. Nadela je pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ove aplikacije u toku nedavno održane Salesforce Dreamforce konferencije.

Priznao je da je pozajmio telefon kako bi izbegao kritike Windows Phone korisnika. Nadela je govorio o Sway, Skype i Outlook aplikacijama. Za Outlook je rekao da je najbolji e-mail klijent za iOS, da je čak bolji i od podrazumevane e-mail aplikacije koja dolazi sa iOS operativnim sistemom.

Eventualno, Nadela će morati da donese tešku odluku. Microsoft zarađuje više para od Android patenata nego od prodaje Windows Phone uređaja. Sa Windows 10 Mobile koji će uskoro biti dostupan, i dva nova flagship uređaja koja će biti predstavljena početkom oktobra, ovo bi im mogla biti poslednja šansa. Na konferenciji je Nadela izjavio da je kreiranje aplikacija za iOS nešto ka čemu Microsoft teži, prenosi Phone Arena.

Izgleda da je direktor shvatio da Microsoftu ne treba Windows Phone kako bi bio dostupan i na ovom polju. Zato su Windows 10 Mobile i Lumia 950/950 XL telefoni bitni za opstanak platforme ali ne i neophodni i važni Microsoftu kao što neko možda misli.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.



Izvor: Windows Central

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.