Maska nove generacije za ajfon

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maska nove generacije za "ajfon"

Mlada firma "Nikola labs" napravila je specijalnu masku za Eplov telefon "ajfon" koja koristi radio frekvence koje odašilja taj telefon da bi se on direktno punio.

Maska, zapravo, obnavlja 90 odsto energije koju smartfon izgubi u vezama "blutut", "vajfaj" ili mreži i transformiše je u energiju koja se direktno vraća u uređaj.

Radi se o tehnologiji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja pomaže da se poveća autonomija rada tog uređaja za 30 odsto.

Sistem je trenutno napravljen samo za telefon "ajfon 6", ali će biti tehnički prilagođen svim smartfonima i tabletima.

Zainteresovani će moći da učestvuju u finansiranju preko platforme Kickstarter.

Proizvod će se naći na tržištu za nekoliko meseci, najverovatnije na jesen, po ceni od oko 99 dolara, što je malo manje od 90 evra, objavljeno je danas na veb portalu belgium-iphone.lesoir.be.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.