Korisnici ajfon 4S ogorčeni: Baterija nikada slabija

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2011, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korisnici "ajfon 4S" ogorčeni: Baterija nikada slabija

Mnogi korisnici Eplovog novog "ajfona 4S" žale se na prekratko trajanje baterije. Ovo je iznenađenje, jer su Eplovi "pametni telefoni" do sada bili prepoznatljivi i po "životnom veku" baterije, ali s novim modelom to se promenilo.

Kako javlja "USA Tudej" "ajfon 4S" troši i do 15 odsto baterije na sat, čak i kad se ne koristi aktivno. Prema nekim izvorima, baterija ovog telefona troši se čak četiri puta brže nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na njegovom prethodniku "ajfonu 4".

Britanski list "Gardian" prošle nedelje je pisao da su Eplovi inženjeri stupili u kontakt s određenim brojem korisnika novog modela "ajfona" i zamolili ih da na svoj mobilni telefon instaliraju datoteku koja će pratiti performanse telefona i pomoći im da dijagnostikuju problem.

Prema informacijama koje je objavio "iFixit", radi se o problemu koji nije hardverske već softverske prirode. Naime, baterija na novom "ajfonu" je jača nego na dosadašnjim verzijama, ali uvođenje operativnog sistema iOS 5 i integracija bržeg procesora, kao i nekih novih funkcija, doveli su do brže potrošnje energije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.