Kina zabranila iPhone prodaju!

Izvor: Mondo, 10.Dec.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina zabranila iPhone prodaju!

Kineski sud za intelektualnu svojinu zabranio iPhone prodaju u celoj zemlji.

Apple je u problemu - modeli iPhone X, iPhone 8 i svi raniji iPhone modeli su zabranjeni zakonom u Kini, nakon što je tamošnji sud za zaštitu intelektualne svojine presudio da je kompanija iz Kupertina povredila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dva ključna patenta kompanije Qualcomm.

Pročitajte i ovo: Kako je počeo "rat" Apple i Qualcomm kompanija

Patenti, koji su povređeni, odnosno korišćeni bez dozvole i nadoknade tiču se promene veličine fotografija i načina na koji se kreće kroz aplikacije na uređaju, odnosno ekranu osetljivom na dodir. Apple je odgovorio na presudu tvrdnjom da iOS 12 ne krši ove patente.

Apple je naveo da će oni i dalje prodavati iPhone u Kini putem svojih Apple prodavnica, kao i da iPhone XR, iPhone XS Max i iPhone XS nisu obuhvaćeni zabranom prodaje.

Zanimljivo je da je kineski organi još uvek nisu reagovali na ovakvu izjavu kompanije Apple, a sličnu zabranu Qualcomm kompanija tražila je i u SAD, o čemu će tek biti reči, mada su tamošnji sudovi uglavnom spremni da progledaju domaćoj kompaniji kroz prste.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Apple demantuje da je Kina zabranila uvoz nekih modela iPhonea

Izvor: Informacija.rs, 11.Dec.2018, 02:32

Američki proizvođač čipova Qualcomm tvrdi da je uspeo da dobije sudsku zabranu protiv Applea koja praktično zabranjuje uvoz brojnih modela iPhonea, od iPhone 6S do iPhone X. Preliminarni nalog, izdat od strane kineskog suda, najnoviji je korak u sukobu dva tehnološka giganta oko intelektualne svojine....

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.