Insajderi rade punom parom: Da li novi Google Pixel može da zaseni tek pristigli iPhone?

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 11:25

Insajderi rade "punom parom": Da li novi Google Pixel može da zaseni tek pristigli iPhone?

Utisci nakon iPhone 15 i dalje se nisu slegli, a već imamo prve informacije o novom izdanku Google Pixel serije.

Na internetu su se pojavili prvi leak-ovi koji nam otkrivaju kako će izgledati Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro, kao i neke od karakteristika. Prvo su objavljeni renderi koji su izgledali kao "prava stvar", i to posredstvom sajta Android Authority, a zatim je i Google je objavio sopstvene fotografije Pixel 8 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Pixel 8 Pro moidela, iz više uglova i boja.

Prema ovom izvoru, Google Pixel doći će u bojama "božur roze", sivoj i "opsidijansko crnoj", dok će Pixel 8 biti u "nebesko plavoj", "porcelanskoj" i "opsidijansko crnoj" boji. Za sad, čini se da će samo crna nijansa ostati od Pixel 7 i Pixel 7 Pro modela.

Na renderima koje je objavio "MySmartPrice" se mogu videti kako izgledaju kamere i koliko vire iz tela telefona, a to se poklapa sa onim što je objavio Google, tako da postoji velika šansa da su renderi tačni.

Među informacijama insajdera su i one koje se tiču kamera, odnosno njihovih karakteristika. Već znamo da će snimanje fotografija i video zapisa biti udarna igla novih Pixel modela ali sada imamo i više detalja o tome.

Prema video-snimku koji je objavio "91mobiles", funkcije koje stižu uključuju "Video Boost", "Night Sight" za video, zatim "Audio Eraser" za smanjenje pozadinske buke i "Magic Editor" za unapređeno uređivanje fotografija.

Za neke od ovih funkcija smo znali i ranije, ali video koji je nedavno procurio izgleda kao da ga je sam Google napravio (mada nema potvrde, pa ćemo se suzdržati još malo dok ne bude zvanično predstavljanje). Ono što ostaje da se vidi je koje će funkcije, ako ih ima, biti rezervisane samo za za Pro verziju, koja bi trebalo da ima naprednije opcije za kameru.

Prema informacijama koje su do sada objavili insajderi, Google Pixel 8 će imati Google Tensor 3 čip sa 8GB RAM, osvežavanje ekrana od 60 Hz i 120 Hz, kao i tri kamere: 50 MP (široka), 12 MP (ultraširoka+makro), kao i prednju rezolucije 10.5 MP.

Sa druge strane, Google Pixel 8 Pro takođe bi trebalo da pokreće Google Tensor 3 ali uz 12GB RAM, uz osvežavanje ekrana od 1 Hz do 120 Hz, a od kamera nas, sudeći prema ovim informacijama, očekuje sledeće: 50 MP (široka), 48 MP (ultraširoka+makro), 58 MP (5x telefoto), i 10.5 MP prednja.

Mada je razlika između Android i iOS uređaja neminovna, i kod korisnika je nekada to stvar navike, a nekad poslovnih preferencija, u sedištu Google kompanije zasigurno se nadaju da će iz senke svojim novim flegšip modelima otkinuti deo kolača "jabučici".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.