Hteo da prokrijumčari 16 ajfona

Izvor: B92, 25.Dec.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hteo da prokrijumčari 16 "ajfona"

Beograd -- Carinici su na graničnim prelazima Horgoš i Bački Breg sprečili dva pokušaja krijumčarenja veće količine mobilnih telefona, saopštila je Uprava carina.

Kako je navedeno, na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, kod 34-godišnjeg Beograđanina, koji je svojim automobilom sa još dva saputnika putovao iz Minhena ka Beogradu, pronađeno je 16 novih mobilnih telefona "ajfon", čija je vrednost više od milion dinara.

Ispostavilo se da se prekršilac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bavi servisiranjem mobilnih telefona, kao i da je prethodno carinicima rekao da osim ličnih stvari nema ništa što bi prijavio za carinjenje.

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja prethodnog dana su na graničnom prelazu Bački Breg sprečili bračni par iz Sombora, koji su putovali svojim automobilom iz Austrije, da prokrijumčari 70 polovnih mobilnih telefona.

Oni su prilikom dolaska na granicu na uobičajeno pitanje carinika odgovorili odrično, a sumnjajući u istinitost njihove tvrdnje, carinici su ipak detaljno pregledali automobil i prtljag, kada su u torbi između prednjeg i zadnjeg sedišta pronašli upotrebljavane mobilne telefone, robnih marki "Samsung", "Nokia", "Huavei“, "Soni Erikson" i "LG", u količini koja ukazuje na to da su očigledno namenjeni daljoj preprodaji.

U oba slučaja roba će biti zadržana, dok nadležni sud ne odluči o njenoj daljoj sudbini, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.