Google razrađuje mape za iPhone

Izvor: B92, 17.Nov.2012, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google razrađuje mape za iPhone

Kompanija Google je predstavila probnu verziju svoje kartografske platforme za iPhone, vodeći proizvod glavnog rivala Apple-a, objavio je njujorški Wallstreet Journal, pozivajući se na dobro obavešteni izvor.

Google trenutno unosi u program poslednje dorade, pre nego što ga pošalje Apple-u na odobrenje, nakon čega će ta platforma, kako se očekuje, biti uneta u iTunes.

Za sada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jasno kada će Google završiti rad na toj platformi i kada će ona biti dostupna za preuzimanje.

Ako "Epl" odobri korišćenje te Google-ove aplikacije na svojim smartfonima, ona će postati direktan konkurent analognoj razradi samog "Epla".

Nova aplikacija će moći da se koristi i kao navigator za automobile, dok ranije takva opcija nije postojala zbog oprečnih mišljenja kompanija o principima korišćenja Google-ovih podataka.

Nova platforma će omogućiti Google-u da poveća prihod od reklama.

Mobilna reklama koja je povezana s mapama ili lokacijom pojedinih objekata učestvuje sa blizu 25 odsto u ukupnom obimu tržišta mobilne reklame čija se vrednost procenjuje na 2,5 milijardi dolara.

Portparol Google-a je izjavio da su "nove mape najsveobuhvatnije, najtačnije i najlakše za korišćenje na svetu".

"Naš cilj je da učinimo da Google Maps bude dostupan svakom ko želi da ga koristi, bez obzira na uređaj, pretraživač ili operativni sistem", rekao je portparol.
Pogledaj vesti o: Apple,   Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.