Galaxy S9+ kamera dobila najveći DxOMark rezultat!

Izvor: SaznajNovo.com, 04.Mar.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galaxy S9+ kamera dobila najveći DxOMark rezultat!

DxOMark je dao svoju konačnu ocenu za kameru Galaxy S9+ telefona i ona je 99! Taj rezultat DxOMark nije do sada dao nijednoj kameri u pametnim telefonima. Tako da Pixel 2 i iPhone X kamere više nisu najbolje kamere u pametnim telefonima.
Testovi koje radi DxOMark su kompletni i ocenjuje se svaki aspekt kamere kako bi se na kraju kreirala konačna ocena. Pa tako se ocenjuju, između ostalog, zasebno boje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << autofokus, šum (engl. Noise), blic, zoom, Bokeh… itd.
Ovako visok rezultat se i mogao očekivati budući da je upravo kamera glavni adut kod ovog novog modela iz Galaxy S serije. I tokom nagađanja u prethodnom periodu, pa i na osnovu nagoveštaja koje nam je davao Samsung, znali smo da će kamera biti revolucionarna. Sva očekivanja su se ispunila i kamera jeste revolucionarna jer ima neke osobine koje do sada nisu viđene kod pametnih telefona.
Pošto ovo nije pregled Galaxy S9/+ kamere, neću detaljisati već ću samo istaći 2 karaktersitike:
Promenljiv otvor blende (f/1.5 – f/2.4) Super slow-mo u 960 FPS (720p) Sve specifikacije – OVDE Samo da napomenem za one koji nisu upućeni: Galaxy S9 i S9+ imaju iste primarne kamere, jedina razlika je što S9+ ima još jednu „Telephoto“ kameru koja služi kao „optički zoom“ (kada se u softveru zumira prebacuje se na tu kameru, dakle nije pravi optički zoom).
A što se rezultata tiče, ispod se nalazi slika sa DxOMark sajta:
Slika: gadgethacks Ovo su stavke koje su istakli:
Šum je veoma dobro kontorlisan u svim uslovima Prilično dobri detalji u uslovima spoljašnjeg i unutrašnjeg slikanja Veoma brz i precizan autofokus Jake i živopisne boje u svim situacijama Odlična rezolucija kada se zumira 4 puta Dakle, nakon što je Galaxy S9+ zauzeo prvo mesto na tabeli, ovako sada ta tabela izgleda:

99 Galaxy S9+
98     Google Pixel 2    
97     iPhone X    
97     Huawei Mate 10 pro    
94     iPhone 8 Plus    
Ako ste se pitali da li su ovo rezultati x/10, odgovor je – nisu. Naime, rezultati mogu ići i preko 100 ali je trenutno takva situacija kod pametnih uređaja da su jako blizu 100. Ako se pojavi još bolja kamera, ona može imati rezultat i preko 100, svakako. Ovaj rezultat DxOMark dodeljuje po nekim svojim formulama a na osnovu onih podstavki. Evo i zvanično obrazloženje:
The Overall score is not a weighted sum of the sub-scores. It is a proprietary and confidential mapping of sub-scores into a combined score. The Overall score is also not capped at 100. That just happens to be where some of the best devices are currently.“ -DxOMark
Pogledajte kompletnu listu OVDE.
Detaljnije - Galaxy S9+ kamera dobila najveći DxOMark rezultat!

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.