Evo šta smo guglali ove godine

Izvor: Blic, 16.Dec.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta smo "guglali" ove godine

U 2016. godini, korisnici interneta širom sveta najviše su pretraživali pojmove "Pokemon Go", "Ajfon 7" i Donald Tramp, dok su se Evropljani najviše interesovali za sport, objavio je najveći pretraživač Gugl.

Britanci su najveći broj pretraga posvetili evropskom prvenstvu u fudbalu, a potom slede "Pokemon Go" i Dejvid Bouvi, pokazuju podaci koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je objavio Gugl.

Napominje se da su u pretraživaču često ukucavali i "Kako da glasam na referendumu o EU?", "Kako da dobijem irski pasoš?", "Šta je EU, član 50, jedinstveno tržište...?"

Nemcima je, takođe, na prvom mestu fudbal, na drugom igrica "Pokemon", a trećem "Ajfon 7".

Politiko prenosi da su se u Nemačkoj građani potom najviše interesovali za Bregzit i partiju krajnje desnice AfD.

Francuze je, sudeći prema rezultatima pretraživanja, najviše interesovala politika - na prvom mestu Tramp, a potom Nikola Sarkozi i Emanuel Makron.

U Poljskoj je građane najviše interesovao evropski fudbal i dve igrice - "Pokemon" i "Sliter", ali u prvih 10 mesta našli su se Donald Tramp i njegova supruga Melanija.

Španci su i u pretragama na Guglu ostali verni sportu, koji je zauzeo prvo i drugo mesto, dok je treće osvojio "Pokemon". Ipak, interesovali su se i "Šta će se dogoditi ako Tramp pobedi?", kao i "Šta ako Engleska napusti EU?".

U Italiji su prednost dali "Pokemonima", a tek potom sportu. Zanimljivo je da u je u "opcijama zašto" Italijane više zanimalo "Zašto se mačke plaše krastavaca?" od "Zašto se dogodio puč u Turskoj?".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Građani BiH "guglali" sve: Od pokemona do samog Google-a

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Dec.2016, 00:09

U 2016. godini, korisnici interneta širom svijeta najviše su pretraživali pojmove "Pokemon GO", "iPhone 7", "Donald Trump" dok su se Evropljani najviše interesovali za sport, objavio je vodeći svjetski internet pretraživač Google.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.