Erdogana spasio ajfon, preko Votsapa organizovan puč?

Izvor: RTS, 16.Jul.2016, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogana spasio "ajfon", preko "Votsapa" organizovan puč?

Turska agencija Anadolija objavila je da su pučisti koristili Votsap kao glavni kanal komunikacije. Erdogan preko Face Time App na "ajfonu" pozvao narod da izađe na ulice.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nikad nije voleo tehnologiju, a pogotovo ne društvene mreže, a upravo mu je pametni telefon " >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ajfon 6" sinoć tokom pokušaja vojnog puča u Turskoj, spasio državu, ali i njega samog.

Kako piše regionalni N1, u trenucima totalnog haosa, kada je Si-En-En Turk bio pod okupacijom pobunjenog dela vojske, Erdogan je uključio Face Time App aplikaciju putem koje je pozvao narod da izađe na ulice, i usprotivi se vojnom udaru.
"Prevazići ćemo ovo", rekao je Erdogan putem Si-En-En Turk televizije.
"Izađite na ulice, i odgovorite im. Oni koji su odgovorni dobiće zasluženu kaznu", Erdoganove su reči.
Suština je u tome što su pobunjeni delovi vojske zauzeli prostorije državne televizije, te je Erdoganu praktično bilo nemoguće da izađe u javnost.
Ipak, "ajfon 6", a naročito društvene mreže – koje on ne voli i koje je često zabranjivao i onemogućavao pristup u Turskoj, sinoć su promenile tok vojne pobune koja je završila neuspehom.
Interesantno, turska agencija Anadolija objavila je da su pučisti koristili Votsap kao glavni kanal komunikacije u pripremi za pokušaj vojnog udara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERDOGANU ŽIVOT SPASIO AJFON: Najneverovatnija priča vojnog udara u Turskoj!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jul.2016

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nikad nije voleo tehnologiju, a pogotovo ne društvene mreže, a upravo mu je pametni telefon "iPhone 6" sinoć tokom pokušaja vojnog puča u Turskoj, spasio državu, ali i njega samog...Kako piše regionalni N1, u trenucima totalnog haosa, kada je CNN Turk bio...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.