Aplikacija iPray podseća muslimane na vreme za molitvu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2010, 03:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija iPray podseća muslimane na vreme za molitvu

Kompanija "Apple" je za korisnike iPhone-a i iPad-a lansirala nove aplikacije iPray (pray=molitva) i iQuran namenjene muslimanima, koje ih podsećaju kada je vreme za molitvu, prenosi "Dejli telegraf".

Muslimani koji ne žive u zemljama u kojima ih hodža poziva na molitvu, mogu da nastave da poštuju tradiciju, zahvaljujući novim aplikacijama.

Za svoje uređaje je " >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Apple" uveo i aplikacije kao što su "Find Mecca", koja pomaže korisnicima da otkriju u kom se pravcu nalazi sveti grad Meka, i "Mosque finder", koja omogućava brzo lociranje džamija u nepoznatom gradu.

"Kada sam prvi put video ove aplikacije, pomislio sam kako je to sjajna ideja. Bog blagoslovio onoga ko ih je izmislio", izjavio je jedan od zadovoljnih korisnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.