Ajfon nije više broj jedan

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2017, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ajfon" nije više broj jedan

Eplov smartfon "ajfon", posle pet godina dominacije, više nije najprodavaniji pametni telefon u Kini, prema istraživanju kompanije "Counterpoint".

Eplov "ajfon 6s" je prošle godine prodat u 12 miliona primeraka, što je tek 2 odsto od ukupnog broja prodatih telefona u Kini.

Najprodavaniji smartfon u Kini je prošle godine bio "Oppo R9", kineske kompanije Oppo Electronics, koji je prodat >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u gotovo 17 miliona primeraka.

Taj brend je brzo stekao popularnost zahvaljujući sofisticiranim jeftinim uredjajima koji se prodaju u običnim prodavnicama.

- To je prvi put u pet godina da jedan Eplov ajfon nije najprodavaniji smartfon u Kini - saopštila je kompanija Counterpoint, ukazujući na tešku godinu za američku kompaniju na kineskom tržistu.

Iako je Eplova isporuka smartfona u Kinu prošle godine dostigla istorijski rekord od 465 miliona telefona, ta američka kompanija je, kako ocenjuje Counterpoint, jos uvek ranjiva u Kini.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ajfon više nije broj jedan u Kini, smenila ga "domaća radinost" (FOTO)

Izvor: BKTV News, 29.Jan.2017

Eplov smartfon "ajfon" posle čak pet godina dominacije više nije najprodavaniji pametni telefon u Kini, kaže istraživanje kompanije "Counterpoint"...Eplov "ajfon 6s" je prošle godine prodat u 12 miliona primeraka, što je tek 2 odsto od ukupnog broja prodatih telefona u Kini...Najprodavaniji smartfon...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.