Izvor: Politika, 29.Okt.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ajfon 6” od jednog dinara do 118.950 dinara

Najnoviji modeli popularnog „Eplovog” telefona od sutra i u ponudi operatera u Srbiji, a radnje se otvaraju već večeras u ponoć

Najnoviji pametni telefoni američkog „Epla” konačno stižu u Srbiju. Od sutra će se „ajfon 6” (dijagonale 4,7 inča – 12 centimetara) i „ajfon 6 plus” (5,5 inča – 14 centimetara) naći u ponudi domaćih operatera, a najnestrpljiviji poklonici ovog američkog brenda mogu da ih kupe već večeras.

Telekom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srbija” najavio je da će otvoriti oko ponoći poslovnice na Terazijama u Beogradu i u centru Novog Sada, a „Telenor” onu u Knez Mihailovoj ulici. Obećavaju iznenađenja i atmosferu karakterističnu za lansiranje „Eplovih” proizvoda u svetu.

Cene su pre nekoliko dana objavljene na sajtovima ovih operatera i kreću se od jednog dinara kod „Telekoma” (uz mesečnu naknadu od 7.599 dinara i 44.000 minuta razgovora) do 118.950 dinara koliko je „šestica plus” sa 128 gigabajta memorije uz najjeftiniji paket kod „Telenora”.

Na društvenim mrežama se ubrzo pojavila računica da se za 118.000 dinara (1.260 dolara) može kupiti povratna avionska karta od Beograda do Njujorka i otključani telefon u „Eplovoj” prodavnici.

Činjenica je da „ajfon 6” u SAD košta 649 dolara u slobodnoj prodaji bez vezivanja za operatera, kao što je i većina tehnike tamo jeftinija. To je oko 60.000 dinara i otprilike toliko košta „ajfon 6” od 16 GB u „Telekomu” uz ugovornu obavezu od dve godine i mesečnu pretplatu od 2.000 dinara.

U „Telenoru” je uz sličan paket isti telefon skuplji i košta 73.980 dinara. Ipak, cena izgleda nije prepreka za ljubitelje „ajfona” – „šestica” je na sajtu „Telenora” obeležena nalepnicom „rasprodato, uskoro nove količine”.

U okruženju cene ovih modela telefona su slične, barem na osnovu informacija na sajtovima operatera u Hrvatskoj, Crnoj Gori ili Mađarskoj.

„Ajfon 6” od 16 GB košta 600 evra u paketu „Hrvatskog telekoma” sa mesečnom pretplatom od 21,5 evra.

U crnogorskom „Telenoru” moguće je dobiti „ajfon 6” za jedan evro uz najskuplji paket koji se plaća 89 evra mesečno. Uz najnižu mesečnu pretplatu od šest evra uređaj košta 679 evra, što je malo manje nego kod nas uz sličnu tarifu.

U hrvatskom „Vipu” uređaj bez ugovorne obaveze košta 7.499 kuna ili 978 evra, a na mađarskoj verziji „Eplove” prodavnice navedena je cena „ajfona 6” od 715 evra.

Naši operateri zasad ne nude opciju kupovanja otključanog telefona, ali je moguća kupovina na rate. Čeka se još ponuda „Vipa”, a u ovoj kompaniji rečeno nam je da očekuju da će od subote imati u prodaji najnovije modele i jedan prošlogodišnji po, kako obećavaju, „konkurentnim cenama”.

J. J. K.

objavljeno: 29/10/2014
Pogledaj vesti o: iPhone,   Telekom Srbija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.