Ajfon 11 će se praviti u Indiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 14:53

Ajfon 11 će se praviti u Indiji

Rešili da otkače Kinu...

Kao veliki podsticaj inicijativi "Make in India" premijera Narendra Modija, Apple je počeo da sastavlja jedan od svojih vodećih uređaja iPhone 11, u fabrici Foxconn u indijskom gradu Chennai.

Made in India iPhone 11 goes into production in Chennai. https://t.co/Y3i9FaEoR8 #apple #iPhone11 #india #mobile #devices #smartphones
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— PCS Wireless (@PCS_WW) August 5, 2020

Ministar trgovine Piyush Goyal objavio je vest na Twitteru u petak.

"Značajan podsticaj za 'Make in India' inicijativu! Apple je započeo proizvodnju iPhonea 11 u Indiji, dovodeći vrhunski model po prvi put u zemlju", napisao je Goyal, prenijela je Russia Today.

Prema izvorima TechCruncha, mala serija lokalno proizvedenih jedinica iPhonea 11 već je isporučena do maloprodajnih mesta, ali je obim proizvodnje trenutno ograničen.

Apple ima ambicije da poveća svoje proizvodne kapacitete u Indiji, rekli su izvori. Takođe planira da iPhone SE 2020 proizvodi u Indiji u fabrici Wistron, blizu Bangalorea.

Smanjiti zavisnost od Kine

Američki tehnološki gigant navodno istražuje načine kako da smanji svoje oslanjanje na Kinu, koja danas proizvodi ogromnu većinu modela iPhonea, i fokusira se na drugo najveće svetsko tržište pametnih telefona, Indiju.

Apple već godinama traži načine kako da poveća proizvodnju u Indiji, ali kompanija se borila da pronađe proizvođače ugovora koji se pridržavaju njenih standarda sigurnosti i kvaliteta, rekli su ljudi upoznati s ovom temom.

U međuvremenu, prošlog meseca, Nju Delhi je najavio plan od 6,6 milijardi dolara za privlačenje vrhunskih proizvođača pametnih telefona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.