Odloženo suđenje Ratku Butoroviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Ratku Butoroviću

NOVI SAD - Suđenje bivšem predsedniku fudbalskog kluba "Vojvodina" Ratku Butoroviću i još četvorici okrivljenih za primanje mita i nameštanje rezultata utakmice Vojvodina - Mladost Lučani, odloženo je do daljnjeg.

Pored Butorovića, u Okružnom sudu su se pojavili i optuženi Milan Čabrić, Goran Kovačić, Mihajlo Jeknić, koji je bio glavni sudija na spornoj utakmici i Branislav Kašanski, prenosi Produkcija 021.

Advokati odbrane tražili su da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << transkripti prisluškivanih telefonskih razgovora osumnjičenih izuzmu iz spisa jer su "na nezakonit način pribavljeni", rekao je advokat Ljubomir Apro.

On je objasnio da nije ispoštovana odredba da se prisluškivanje primenjuje kada je krivično delo u toku, a ne za neka buduća dela.

Apro je napomenuo i da treba da se odredi osoba čiji se telefonski razgovori prisluškuju, a ne broj telefona, što je ovde bio slučaj.

Sudsko veće je prihvatilo taj predlog odbrane, tako da su transkripti izuzeti iz spisa, na šta Tužilaštvo ima pravo žalbe u roku od tri dana, ali konačnu odluku o tome donosi veće Vrhovnog suda Srbije.

Advokati odbrane tražili su da se optuženom Butoroviću ukine zabrana napuštanja boravišta, što je sudsko veće odbilo.

Butorović i Čabrić osumnjičeni su za davanje mita, Jeknić i Kašanski za primanje, a Kovačić je osumnjičen za pomaganje.

Sporna utakmica odigrana je 12. decembra 2007. godine u Lučanima.

Vojvodina je pobedila sa 1:0, a domaća Mladost je posle utakmice uložila žalbu na suđenje, tvrdeći da je oštećena za dva jedanaesterca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo suđenje Ratku Butoroviću

Izvor: B92, 29.Sep.2008

Beograd, Novi Sad -- U Srbiji je počelo prvo suđenje za nameštanje fudbalskih utakmica - nekadašnjem predsedniku FK Vojvodina Ratku Buturoviću, zvanom Bata Kan Kan...Pored njega, suđenje u Novom Sadu je počelo još četvorici optuženih da su davali, odnosno primali mito. Na taj način su u januaru...

Nastavak na B92...

Odloženo suđenje Butoroviću

Izvor: RTV Pink, 29.Sep.2008

Sudjenje odlozzeno na neodredjeno vreme. . . Odlukom sudskog veća Okružnog suda u Novom Sadu izdvojeni su transkripti prisluškivanih razgovora između bivšeg predsednika Fudbalskog kluba Vojvodina Ratka Butorovića i četvorice optuženih za nameštanje rezultata fudbalske utakmice, a suđenje...

Nastavak na RTV Pink...

Suđenje Butoroviću odloženo na neodređeno vreme

Izvor: RTS, 29.Sep.2008

Odlukom sudskog veća Okružnog suda u Novom Sadu suđenje bivšem predsedniku fudbalskog kluba Vojvodina, Ratku Butoroviću, funkcioneru istog kluba Milanu Čabriću i fudbalskim sudijama Mihajlu Jekniću, Borislavu Kašanskom i Goranu Kovačiću, pod sumnjom da su primali odnosno, davali mito, odloženo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.