Izuzet glavni dokaz protiv Bate Kankana

Izvor: Blic, 29.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izuzet glavni dokaz protiv Bate Kankana

NOVI SAD - Suđenje bivšem predsedniku FK Vojvodina Ratku Butoroviću i još četvorici optuženih za davanje, odnosno primanje mita odloženo je juče u novosadskom sudu nakon što je sudsko veće uvažilo zahtev branilaca i odbacilo transkripte prisluškivanih razgovora optuženih.

Sud je na taj način ostavio tužilaštvo bez najjačeg dokaza, ali će konačnu ocenu dati Vrhovni sud, nakon žalbe tužilaštva. Sud je odlučio da se prisluškivani razgovori izuzmu, navodno zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je nalog za prisluškivanje izdat za „nepoznata lica", odnosno za nekog „Batu", odnosno „Čabru", a ne poimenice za okrivljene. Na jučerašnjem glavnom pretresu, niko od optuženih nije odustao od svog iskaza datog u istrazi, gde je Butorović priznao da je drugooptuženom dao sumu od 3.000 evra. Međutim, optuženi su rekli da je u pitanju prijateljska pozajmica, a ne mito. Sud je juče odbio zahtev Butorovićevih advokata da se njihovom klijentu ukine mera zabrane napuštanja boravišta i da mu se vrati pasoš. Mada je odbrana tvrdila da više nema osnove za ovu meru, kao i da se Butorović u proteklih sedam meseci redovno javljao sudu, sud ju je ipak produžio, smatrajući da opasnost od bekstva i dalje postoji. Optužnica tereti Butorovića, funkcionera FK Vojvodina Milana Čabrića i fudbalske sudije Mihajla Jeknića, Borislava Kašanskog i Gorana Kovačića da su primali, odnosno davali mito kako bi namestili rezultat utakmice između FK Vojvodina i Mladost iz Lučana. Datum novog suđenja biće naknadno određen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.