Prey 2 više liči na Blade Runner i Mass Effect nego na original

Izvor: GameInfusion.net, 06.Avg.2011, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prey 2 više liči na Blade Runner i Mass Effect nego na original

 

 
Human Head Studio je na sajmu igara QuakeCon 2011 prikazao svoju pucačinu Prey 2. Tom prilikom objavljeni su i screenshot-ovi koji otkrivaju da je pred nama pravi SF spektakl.

Prey 2 počinje u vreme kada i originalna igra. Glavni lik je američki šerif Killian Samuels, koji nekako uspeva da pobegne od vanzemaljaca, prilikom rušenja aviona, čiji je putnik bio i protagonista prvog dela. Nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << godina kasnije Samuels-a nalazimo na planeti Exodus, gde on preživljava kao lovac na ucenjene glave.

Podseća na Blade Runner? Definitivno. Prey 2 ima više sličnosti sa ovakvim SF delima i igrom Mass Effect, nego sa jedinicom. Naravno, biće dodirnih tačaka: glavni lik iz originala, Tommy Tawodi, se takođe pojavljuje na Exodus-u, gde posećuje Samuelsa.


 
Prey 2 će biti otvorena akciona pucačina, sa pričom, ali i mogućnostima moralnog izbora. Igra je smeštena u živopisni svet nastanjen različitim rasama. Dok razotkrivaju glavnu misteriju, igrači moraju da kompletiraju i različite misije, za brojne frakcije i "sumnjive likove":

Ova pucačina ima i dozu "vertikalne akcije"; kakvu je, na primer imao Dark Void. Samuels je dovoljno moćan da može da se penje na zgrade, ali i da se, prilikom pentranja, drži jednom rukom, kako bi se drugom obračunao sa protivnicima.

Kako napreduju kroz Prey 2 igrači će imati nove sposobnosti. Jedan od gedžeta, na primer, omogućava igračima da odmah znaju da li je neko neprijateljski nastrojen. Biće i nasumičnih susreta i situacija, koje definišu moralno opredeljenje lika: hoćete li pomoći vanzemaljcu u nevolji ili odlučiti da ga prepustite sudbini?

Prey 2 je najavljen za 2012. godinu. Ova pucačina će izaći za PC, Xbox 360 i Playstation 3.
 
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.